Bezár

Hírarchívum

kiemelt_GTK_VarsoiEgyetem

Egyszerre két diplomát szerezhetnek a Gazdaságtudományi Kar hallgatói

Egyszerre két diplomát szerezhetnek a Gazdaságtudományi Kar hallgatói

2018. október 05.
1 perc

Kettős diploma program indításáról írt alá együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Varsói Egyetem Menedzsment Kara.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megállapodás értelmében a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakos hallgatók az egyik tanévét a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán, a másik tanévet a Varsói Egyetem Menedzsment Karán végzik angol nyelven, így egyszerre két diplomát szerezhetnek. Az erről szóló megállapodást a két kar vezetője, Beata Glinka a Faculty of Management University of Warsaw dékánhelyettese és Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Kar dékánja írta alá október 4-én.


GTK_Varsoi_Egyetem


– A lehetőség a szegedi és a varsói egyetemisták számára egyaránt nyitva áll, a kettős diploma megszerzése mindkét intézményben évfolyamonként 30-40 hallgatót érint, köztük magyar és külföldi diákokat is. A program végén olyan hallgatók kapják meg a két intézmény diplomáját, akik képesek lesznek újabb partnereket felkutatni és elősegíteni a nemzetközi szintű gazdasági és kereskedelmi együttműködéseket – fogalmazott Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Kar dékánja. Hozzátette: a kettős diploma program eddig a páviai, a normandiai és a hageni felsőoktatási intézményekkel biztosította az együttműködést. A mostani megállapodással a szegedi gazdasági képzés résztvevői újabb, tekintélyes külföldi egyetem képzéséhez csatlakozhatnak.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek