2024. március 29., péntek

A Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny ezüst fokozatú támogatója a Givaudan Hungary Kft.

Évek óta áll szoros együttműködésben a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tduományegyetem. A társaság duális képzési és szakmai gyakorlati helyszínként segíti a szegedi hallgatók tanulmányait, és idén is kiemelten támogatja az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány hetedik alkalommal hirdette meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny több tudományterületet érintve az egyetem egykori rektora, a Nobel-díjas tudós gazdag életművéből merít. A tanulmányi verseny feladatai fizika, kémia és biológia tárgyú kérdéseket tartalmaznak, különös tekintettel az idei év fő témájára: Szent-Györgyi és munkássága, valamint fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjasok 2013-2017 között.


A verseny szponzorainak támogatásával díjazzák a döntős csapatokat, valamint a kreatív kategóriák győzteseit. A verseny ezüst fokozatú támogatója a svájci központú Givaudan.


Givaudan_logoA cég a világon piacvezető az ízesítőanyagok gyártása területén, de illatanyagok gyártásával is foglalkozik. A termékek készítéséhez leginkább természetes, vagy természetazonos hozzávalókat használnak, hogy megrendelőik számára a legjobb ízélményt biztosítsák a fogyasztók megelégedésére. A Givaudan termékek az élelmiszerboltok polcain nem találhatók meg, a cég megrendelői, partnerei közismert élelmiszeripari cégek. Amikor chipset, instant levest, jégkrémet, joghurtot, édességet vagy üdítőt vásárol nagy valószínűséggel találkozni fog a Givaudan ízeivel. A cég több mint 90 helyszínen van jelen és több mint 10.000 embert foglalkoztat világszerte. A fenntartható fejlődés, a folyamatos innováció valamint a modernizáció kiemelt helyen szerepel a vállalat stratégiai tervében. A vállalat legmodernebb termelőüzeme létesült Makón 2012-ben.


A társaság annak érdekében, hogy magához vonzza a tehetséges és motivált diákokat, friss diplomásokat, rendszeresen szervez középiskolások és egyetemisták számára nyílt napokat. A cég számára kiemelt fontosságú a magasan képzett és gyakornoki programok keretén belül szakmailag már tapasztalt munkaerő képzése. Ennek érdekében a Szegedi Tudományegyetemmel és a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetemmel állnak szoros együttműködésben, duális képzés, mentor program és szakmai gyakorlat keretein belül. A közös duális képzés során a diákok betekintést nyernek a vállalat életébe már a tanulmányaik kezdetétől fogva és megértik a jelenlegi kihívásokat és menedzsment témákat. Összeegyeztethetik a tanulmányaikat a közreműködő vállalat valós szükségleteivel, ezáltal pedig jó kiinduló lehetőséghez jutnak a munkaerőpiacon. A Givaudan magasan képzett diplomásokat alkalmaz, akik a legfrissebb tudással rendelkeznek. A szegedi egyetemmel évek óta tartó szoros együttműködés eredményeképpen a Szegedi Tudományegyetem 2016-ban a Givaudan Hungary Kft-nek ítélte az SZTE Alma Mater presztizsdíjat. A Szent-Györgyi Tanulmányi versenyt elsősorban azért támogatta a cég, mivel magas szakmai színvonalat képvisel hasonlóan a Givaudan magas szakmai színvonalához, teljesítményéhez.