Bezár

Hírarchívum

Mi a cukorbetegség? – Előadás a „Tudósok az Ön egészségéért” programsorozatban

Mi a cukorbetegség? – Előadás a „Tudósok az Ön egészségéért” programsorozatban

2018. június 05.
2 perc

A cukorbetegség kialakulása, kockázati tényezői, szövődményei és a kezelés lehetőségei. Ez a címe a „Tudósok az Ön Egészségéért” című, a gyakori népbetegségekre fókuszáló ismeretterjesztő előadás-sorozat 2018. június 13-án 17 órakor kezdődő részének: a SZAB Székházban dr. Várkonyi Tamás (SZTE ÁOK) tart előadást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Tudósok az Ön Egészségéért - ismeretterjesztő előadás-sorozat gyakori népbetegségekről a SZAB Székházban” elnevezésű program második alkalommal jelentkezik. 2018. június 13-án (szerdán) 17 órától a Magyar Diabetes Társaság főtitkára, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Belgyógyászati Klinika egyetemi docense a cukorbetegség kialakulásáról, kockázati tényezőiről, szövődményeiről és kezelésének lehetőségeiről beszél.

Dr. Várkonyi Tamás az egyetem elvégzése óta folyamatosan a Szegedi Tudományegyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának munkatársa, jelenleg intézetvezető helyettes docensi beosztásban. Az intézményben működő, regionális feladatot is ellátó Diabetes Szakambulancia és fekvőbeteg osztály, valamint az inzulinpumpa és a neuropathia centrumok egyik vezetője. Szakorvosi minősítése belgyógyászatból, háziorvostanból, endokrinológiából van, diabetológiai és hipertonológiai licenc vizsgát is tett. 2004-ben szerzett PhD fokozatot, 2011-ben habilitált. 1993-ban lépett be a Magyar Diabetes Társaságba, 2012-2016 között a társaság jegyzője volt, 2016 tavasza óta főtitkári tisztséget tölt be. 2014-ben megkapta a Magyar Diabetes Társaság Hetényi Géza Emlékérmét, 2018-ban pedig Magyar Imre díjat vehetett át. Az Európai Diabetes Társaság (EASD) Neuropathia Munkacsoportjának (NEURODIAB) vezetőségi tagja. 2014 óta a Szegedi Tudományegyetem Diabetológiai Licencképzésének grémiumvezetője. 2016-ban lett az egyetem Belgyógyászati Grémiumának tagja. A Diabetologia Hungarica, a General Medicine Open és az Asclepius Medical Research and Reviews folyóiratok szerkesztőbizottságainak munkájában vesz részt. Tudományos érdeklődésének fókuszában elsősorban a cukorbetegség okozta idegrendszeri szövődmények tanulmányozása áll.

A cukorbetegségről szóló ismeretterjesztő előadásra minden érdeklődőt várnak.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek