Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_SZG_innovaciorol

Innováció: közhely, vagy a jövő záloga? – Prof. Dr. Szabó Gábor előadása a Szeged TV műsorán

Innováció: közhely, vagy a jövő záloga? – Prof. Dr. Szabó Gábor előadása a Szeged TV műsorán

2018. július 16.
2 perc

Mi az innováció? Erre az alapkérdésre is válaszolt Prof. Szabó Gábor akadémikus, a MISZ elnöke a Mentor(h)áló projekt fölkérésére tartott előadásán. A jövőbe mutató problémákat feszegető előadásról készült felvételt a Szeged TV először 2018. július 16-án tűzi műsorra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem tisztségétől búcsúzó rektoraként, továbbá fizikus professzorként és akadémikusként, illetve a Magyar Innovációs Szövetség elnökeként gyűjtött tudását és tapasztalatait osztotta meg hallgatóságával 2018. június 4-én Prof. Dr. Szabó Gábor. Az SZTE Mentor(h)áló projektje részét jelentő Pedagógiai esték előadássorozatban arról beszélt, hogy miért és hogyan működik hazánkban, régiónkban és Szegeden az innováció.

 

Mi a szerepe az innovációnak egy-egy közösség, térség fejlődésében, hogyan járul hozzá a gazdaság és a mindennapok gyarapodásához? Mit jelent az innováció vezérelte gazdaság? Miért alakulhatott ki vita az alap- és az alkalmazott kutatás között? Milyen modellekkel vázolható az innovációs folyamat? Hogyan hasznosulnak a kutatási eredmények? Milyen Magyarország innovációs helyzete? Miért beszélhetünk az ún. „negyedik ipari forradalomról”? Ebben az új rendszerben hol az ember helye? Miért szükségszerű a társadalmi innováció? Ebben a folyamatban mi lehet a felsőoktatás helye és mi a Szegedi Tudományegyetem speciális szerepe? E kérdésekre választ kap a Szeged TV nézői is.

 

Prof. Dr. Szabó Gábor sajátságos, csak rá jellemző humorral fűszerezett előadását a Szeged TV nézői is élvezhetik 2018. július 16-án (hétfőn) 17 óra 30 perctől első alkalommal. A 2018. június 4-i előadás alapján szerkesztett műsort megismétlik: 2018. július 17-én 9 órától, 18-án 16 óra 25 perctől, míg 22-én 22 óra 10 perctől.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek