Bezár

Hírarchívum

Dr. Kemény Lajos, az SZTE professzora az MTA Klinikai Tudományos Bizottság elnöke

Dr. Kemény Lajos, az SZTE professzora az MTA Klinikai Tudományos Bizottság elnöke

2018. január 08.
1 perc

Rangos megbízatást kapott Dr. Kemény Lajos: a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese, az SZTE Általános Orvostudományi Kar, Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, a Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikát vezető professzor ezentúl a Magyar Tudományos Akadémia Klinikai Tudományos Bizottság elnöke is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Tudományos Akadémia V. Orvostudományi Osztályának munkáját 6 bizottság segíti. Ez a hat testület: az Elméleti Orvostudományi Bizottság, a Klinikai Idegtudományi Bizottság, a Klinikai Műtéti Tudományos Bizottság, a Klinikai Tudományos Bizottság, a Megelőző Orvostudományi Bizottság, és az Orvosi Diagniosztikai Tudományos Bizottság. Ezek közül csak a Klinikai Tudományos Bizottság élén áll a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő professzor: az elnöki feladatokat Dr. Kemény Lajos látja el.

 

Az MTA honlapján is elérhető ismertetőben – többek között – az olvasható, hogy Dr. Kemény Lajos 1998 óta az MTA doktora. Az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyetteseként, az SZTE intézetvezetőjeként, tanszékvezetőjeként, egyetemi tanáraként dolgozó Dr. Kemény Lajos kutatási témái: a bőr szerepe az immunológiai folyamatok szabályozásában; a psoriasis immunpatogenezisének vizsgálata; az allergiás betegségek patogenezise.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek