Bezár

Hírarchívum

Kubai salsa táncot tanulhatnak az SZTE polgárai

Kubai salsa táncot tanulhatnak az SZTE polgárai

2018. április 19.
2 perc

Mozgáskultúrát fejlesztő és ismerkedést is kínáló szabadidős tevékenység a kubai salsa tánc. Az SZTE hallgatói mellett immár az SZTE dolgozói is kedvezményes formában, kezdő és középhaladó szinten ismerkedhetnek a kubai salsával a 2018. május 8. és június 26. közötti táncórákon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– A kubai salsával 2007-ben találkoztam először és gyorsan rabul ejtett annak könnyed és laza mozgásvilága – árulta el a tánctanár szerepét vállaló dr. Gyenes Kálmán. Az SZTE jogász munkatársa 1996 óta dolgozik az egyetemen, és az elmúlt években kedves szabadidős elfoglaltságává vált a tánc. Folyamatosan képezte magát, rendszeresen látogatta a neves külföldi és magyar oktatók óráit, kurzusait. Jelenleg az SZTE hallgatói számára is tart táncórákat. Ezek az úgynevezett X-es kurzusok: a gyakorlati órák rendkívül népszerűek.


Salsa_2

 

A 8 alkalmas, kezdő és középhaladó szintén kínált tánckurzus 2018. május 8-án indul és június 26-án zárul. A táncóráknak a Spirit BarClub (Szeged, Híd utca 1.) ad helyet. Itt a kubai salsa kezdő tanfolyam 2018. május 8-án, kedden 19 órakor kezdődik. A középhaladónak számító salsások e napon 20 óra 30 perctől táncolhatnak, kubai stílusban és hangulatban. Az 1 óra 20 perces gyakorlati órák 30-30 személy jelentkezése esetén kezdődhetnek. Jelentkezni az esemény honlapján, önállóan vagy párban lehet. A további részletekért érdemes a Facebookon rákeresni a „Kubai Salsa a Spiritben” eseményre.


Salsa_1

 

– Célom összekötni a tánc elsajátítását a könnyed szórakozással – érvelt e mozgásforma jótékony hatásai mellett dr. Gyenes Kálmán. – Olyan embereket – nem csupán egyetemi dolgozókat – invitálok a most induló táncórákra, akik számára fontos egy jó közösséghez tartozni, akik igénylik az aktív mozgást, akiknek van humoruk és vallják, hogy bármi elsajátítható csak lehetőség és akarat kell.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek