Bezár

Hírarchívum

A drónok napja az SZTE földrajzos tanszékén

A drónok napja az SZTE földrajzos tanszékén

2017. szeptember 20.
2 perc

A laikus érdeklődők, a középiskolások és a szakma avatott ismerői számára is érdekes programokat kínál az a légi fotózással és a drónok szerepével foglalkozó program, amelyet az SZTE Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke 2017. szeptember 29-én szervez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hogyan lesz feldolgozandó adat a légifelvétel? Erre a kérdésre is választ kapnak azok, akik részt vesznek az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke által szervezett Szegedi Légi fotó Napon. A 2017. szeptember 29-én, pénteken 10 órakor a tanszéknek otthont adó egyetemi épületben (Szeged, Egyetem utca 2.) kezdődő programon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a különböző területeken dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek munkájába, megismerhetik azokat az oktató iskolákat és szakmai műhelyeket, ahol a feldolgozandó adat a légifelvétel.

 

A Szegedi Légi fotó Nap szervezőinek célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a tapasztalatcserére, a kapcsolatteremtésre, az eredmények ismertetésére, a légifelvételezésre, a drónfelvételezés aktuális kihívásainak megvitatására.

 

A drónokat és a légifelvételt középpontba állító program két részből áll. A szakmai fórumon – 2017. szeptember 29-én 10-17 óra között – bemutatkozik a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület, az ACRSA; szó esik a drónokra vonatkozó hazai szabályozásról, továbbá a katasztrófavédelem és a mentőcsoportok kötelékében dolgozó drónokról. Szakemberek beszélnek a drón- és légifelvételezések természeti földrajzi, természetvédelmi alkalmazásairól. A szakma számára új információk is elhangzanak a drónoknak a földmérésben és a precíziós mezőgazdaságban lehetséges alkalmazásairól, valamint a nyers légifotók feldolgozási lehetőségeiről.

 

A középiskolai diákoknak a délutáni programokon az egyetem munkatársai mutatják be a drónok működését. Az elméletet a gyakorlatban is ki lehet majd próbálni: az egyetemi épület körüli parkban. Az SZTE földrajzos tanszékének otthont adó egyetemi épület számítógépes teremben gyakorlati oktatáson vehetnek részt a diákok. Az érdeklődő a földrajz szakos egyetemisták és a földrajz/geográfus szakon is oktató, drónokkal dolgozó szakemberek vezetésével gyűjthetnek ismereteket a légifelvételezésről, a hétköznapi gyakorlatban egyre jellemzőbb drón felvételezés gyakorlati alkalmazhatóságáról.

 

A Szegedi Légifotó Nap ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődőket kérik, hogy 2017. szeptember 22-ig jelentkezzenek a legifotonap@gmail.com címen!

 

A Szegedi Légifotó Napot az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar (TTIK) Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke szervezi, de a programot támogatja az MTA Szegedi Területi Bizottság Geoinformatikai és Geostatisztikai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület is.



 

SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek