SZTE Info

Ricter_Klub_Tudos_Klub_

Szegedi Richter Tudós Klub a Szent-Györgyi Albert Napokon

A Szent-Györgyi Napok keretében az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezik a Richter Tudós Klubot. A 2017. november 23-i program témája a személyre szabott orvoslás és a 3D nyomtatás az egészségügyben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A klub célja egyrészt az, hogy az érdeklődők számára az orvosi, gyógyszerészeti tudományos élet középpontjában álló témákkal kapcsolatos információkat az adott területek neves, elismert szakembereinek előadásában átadja, másrészt, hogy a Richter Gedeon társaság tevékenységét közelebbről megismertesse a hallgatókkal.

Az előadásokat kiemelten ajánlják az egyetemi hallgatók, a rezidensképzésen résztvevők, valamint a fiatal gyakorló orvosok, családorvosok és a gyógyszerészek figyelmébe.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Kérjük, látogatási szándékát november 20-ig jelezze Balogh Zsuzsánál e-mailen a baloghzsu@richter.hu címen.


Program: 2017. november 23. 16.00 óra

Bogsch Erii Richter Gedeon Nyrt., igazgatóság elnöke: Richter – partner a gyógyításban
Dr. Németh György Richter Gedeon Nyrt., orvostudományi igazgató, a Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság elnöke: Személyre szabott orvoslás: kihívások és lehetőségek
Szabó Péter, Freedee Printing Solution: 3D nyomtatás az egészségügyben


Helyszín: SZTE ÁOK Központi Oktatási Épület (Szeged, Dóm tér 13.)


A rendezvény programja ide kattintva tölthető le.


tudosklub_szoro_2017_A5_SZEGED

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.