Bezár

Hírarchívum

kiemlet_hungarologia_nyari_egyetem

Az SZTE idén is megrendezi a Hungarológiai Nyári Egyetemet

Az SZTE idén is megrendezi a Hungarológiai Nyári Egyetemet

2017. július 18.
1 perc

Tizenhetedik alkalommal rendez nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia Központja. Idén is mintegy 40 diák érkezik a világ különböző pontjairól Szegedre. A nyári egyetemről Bata Ágnes, a BTK nemzetközi kapcsolatokért felelős referense beszélt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az első Hungarológiai Nyári Egyetemet Szegeden 2001-ben tartották. Már akkor is az volt a cél, hogy a szegedi egyetem szakemberei megismertessék más országok polgáraival a magyar kultúrát. Idén is számos országból – többek között – az Amerikai Egyesült Államokból, Egyiptomból, Törökországból, Tunéziából, Izraelből, Indiából, Japánból, Németországból, Szlovákiából, Szerbiából és Oroszországból érkeztek fiatalok a négy hétig tartó programsorozatra, akik kulturális sokszínűségében egy valami közös: a magyar nyelv és kultúra iránti érdeklődés.


A hallgatóknak öt különböző szinten oktatják a magyar nyelvet, a délelőtti kurzust délután játékos gyakorlás követi, illetve előadások hangzanak el – többek között – a magyar történelemről, irodalomról, filmről, művészettörténetről. A szabadidős programkínálat is gazdag, hiszen Szeged nevezetességein kívül a környék látnivalóit is megismerhetik a külföldi diákok és esténként magyar filmvetítést szerveznek részükre. A nyári egyetem egyik legnépszerűbb eseménye a Nemzetközi est, ahol a diákok elkészíthetik, majd bemutathatják országuk hagyományos ételeit illetve ízelítőt adhatnak országuk kulturális életéből saját előadásaikon keresztül.

A Hungarológiai Nyári Egyetem résztvevői között sok a visszatérő diák, és többek közülük itt maradnak egész évre, hogy tovább tanulhassák a magyar nyelvet a Szegedi Tudományegyetemen.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek