Bezár

Hírarchívum

_MG_1519-001

Nobel-díjas tudós és Agykutató a TIK-ben

Nobel-díjas tudós és Agykutató a TIK-ben

2017. április 24.
1 perc

Az egyetemi tudományos közösség és a hallgatók számára nyilvános előadást tartott Arthur Konnerth Agy-díjjal kitüntetett német kutató és Bert Sakmann Nobel-díjas német fiziológus április 21-én a TIK Kongresszusi termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Nagyon jó ötletnek tartom, és támogatom a Szegedi Tudós Akadémiát. Örömmel jöttem Szegedre, találkoztam itteni tanárokkal és diákokkal. Azt tapasztalom, hogy a szegedi középiskolások magasan képzettek és motiváltak - mondta Arthur Konnerth német agykutató, aki a Nobel-díjas Tudósok és Tehetséges Diákok IX. Találkozójára érkezett a Tisza-parti városba, a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Központ és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások jövőjéért alapítvány meghívására.


_MG_1574-001


Arthur Konnerth német kutató 2015-ben három másik kollégájával, Winfried Denk-kel, Karel Svoboda-val és David Tank-kel nyerte el az agykutatásban használatos kétfoton-mikroszkóp feltalálásáért és fejlesztéséért az Agy-díjat (Brain Prize). Posztdoktori kutatásainak befejezése után a Müncheni Műszaki Egyetem, a Ludwig Maximilians Egyetem és a Saarland Egyetem élettani intézeteinek professzora volt. 2005 óta az idegtudományok Friedrich-Schiedel Professzora a Müncheni Műszaki Egyetemen. A Leopoldina Német Természettudományos Akadémia, az Academia Europaea és a Bajor Tudományos Akadémia tagja.


_MG_1523-001


A tehetséggondozást középpontba állító programon részt vett Bert Sakmann Nobel-díjas német fiziológus, a Szegedi Tudós Akadémia képzési igazgatója is.

A tudósok többek között ellátogattak a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba, találkoztak a Tudós Akadémia szegedi mentoraival és mentoráltjaival, valamint nyilvános előadást tartottak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.



SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek