Bezár

Hírarchívum

kiemelt_GTK_osztondij

Ösztöndíjjal támogatják a GTK legtehetségesebb hallgatóit

Ösztöndíjjal támogatják a GTK legtehetségesebb hallgatóit

2016. szeptember 12.
2 perc

Százharmincegy közgazdász hallgató részesült rész vagy teljes ösztöndíjban az SZTE Gazdaságtudományi Karán. Négy hallgató hetedik alkalommal vehette át oklevelét a 2016. szeptember 9.-i ösztöndíjátadó ünnepségen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ötödik éve támogatja a legkiválóbban teljesítő hallgatókat az SZTE Gazdaságtudományi Kar és az Ökonómia Közhasznú Alapítvány ösztöndíjrendszere. 2016. őszétől százharmincegy önköltséges alapszakos hallgatót támogatnak rész vagy teljes ösztöndíjjal. Közülük száz ketten vették át oklevelüket szeptember 9-én. Ösztöndíj támogatásban részesültek az angol nyelvű Economics and Business Administration szakon tanuló legjobb külföldi hallgatók is.


IMG_4604Szegedikumnak nevezte a GTK ösztöndíjrendszerét Kovács Péter a kar általános dékánhelyettese. Elmondta: a programot 2012-ben indította a szegedi gazdaságtudományi kar és 24 partnere, azzal a céllal, hogy elismerjék a tehetségeket, a hallgatók terheit csökkentsék és együttműködés alakuljon ki a hallgatók, a céges partnerek és a kar között. Kiemelte: 10 cég már több alkalommal is támogatta a hallgatókat így például a DAKK Zrt. és az Ökonómia Közhasznú Alapítvány. Négy hallgató pedig hetedik alkalommal vehette át oklevelét.


Vilmányi Márton, a Gazdaságtudományi Kar dékánja arról beszélt, hogy a karon kívül, vállalatok, alapítványok és egykori hallgatók is támogatják a jövőbeli tehetségeket. A Gazdaságtudományi Kar Tehetsége ösztöndíjat a pályázók tanulmányi eredménye alapján ítélik oda, mértéke az önköltség összegének 50 vagy 100%-a – tette hozzá.


A tanulmányi eredményt, nyelvtudást, versenyeredményeket, közéleti tevékenységet díjazó, esetenként a szociális hátteret is figyelembe vevő ösztöndíjakra a GTK alapszakos hallgatói pályázhattak. A programban a hallgatók nem csupán anyagi segítségre tehetnek szert, hanem folyamatos mentorálasban is részt vehetnek.


GTK_osztondij_atado-_2016-09-09
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetők.



SZTEinfo – Szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek