Bezár

Hírarchívum

Augusztus 1-jétől dr. Fendler Judit az SZTE kancellárja

Augusztus 1-jétől dr. Fendler Judit az SZTE kancellárja

2016. augusztus 01.
1 perc

A Magyar Közlöny 2016. július 21-i számában megjelent, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr dr. Fendler Judit egészségügyi közgazdászt nevezte ki a Szegedi Tudományegyetem kancellárjává.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


kancellar_hivatalos_foto_kicsiDr. Fendler Judit Pécsett született, a Budapesti Corvinus Egyetemen (a volt Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen) tanult közgazdásznak, nemzetközi tanulmányok és pénzügy szakon végzett. Pénzügyi és egészségügyi menedzseri mesterdiplomát szerzett, előbbit a Corvinus, utóbbit a Semmelweis Egyetemen. Jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karának PhD programjában vesz részt, ugyanott óraadóként oktat. Pályáját auditorként kezdte az Arthur Andersen könyvvizsgáló cégnél, több nemzetközi auditor képzésben vett részt. Mintegy nyolc évet dolgozott a Budapest Banknál különböző vezető pozíciókban, emellett tapasztalatot szerzett akvizíciókban és egyéb pénzügyi területen (biztosítás) is. Három nyelvvizsgával rendelkezik, angolul folyékonyan, németül és spanyolul jól beszél.


2007-től dolgozik az egészségügy és a felsőoktatás területén tanácsadóként és vezetőként. Vezetett több milliárdos Európai Uniós projektet a Pécsi Tudományegyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen a 2011-ben kezdődő klinikai konszolidációs programban vett részt. Legutóbb a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában dolgozott gazdasági és logisztikai igazgatóként, ezzel párhuzamosan miniszteri megbízottként is felügyelte a Központ működését.


Speciális érdeklődési területe a szociál-etika. Tagja az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének és a Széll Kálmán Társaságnak.

 

Munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek