Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar  Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  SZTE BTK Legújabb hírek

Miért az SZTE? Kiváló nyelvtanulási lehetőségek

SZTE JATIK

Tanulj Te is a Szegedi Tudományegyetemen, hazánk egyik legrangosabb felsőoktatási intézményében! De miért éppen az SZTE? Az okok közül egy: az idegennyelv tanulási lehetőségek sora.

2015. január 23.

„Nap, mint nap hallani, arról, hogy mekkora az érdeklődés Magyarországon is Kína iránt, mivel az ázsiai ország egyre jelentősebb szerepet tölt be a világon. A szegedi Konfuciusz Intézetben 2012 őszén kezdtem el tanulni a hivatalos nyelvi képzésen, 2013 decemberében tettem le a kínai állam hivatalos alapfokú nyelvvizsgáját. A nehézségek ellenére azért ezt a nyelvet választottam, mert bízom benne, hogy hasznos pluszt ad a tanulmányaimhoz, és a későbbiekben a munkaerő-piaci elhelyezkedésemnél is előnyt jelent”- nyilatkozta Zalányi Áron, az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatója a Szegedi Egyetem Magazinnak. A kínai kultúra és nyelv iránt érdeklődők számára a legjobb választás az SZTE Konfuciusz Intézet tandíjmentes kéthetes kínai nyelvtanfolyamai.


Számos nyelvtanulási lehetőséget kínál hallgatóinak a Szegedi Tudományegyetem. A hallgatók nyelvi felkészülésében az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) nyújt segítséget térítésmentes és térítéses nyelvi és nyelvvizsga-előkészítő kurzusok széles kínálatával. Az intézet tanárai angol, német, olasz, spanyol, francia, orosz és román nyelvre oktatják az egyetem hallgatóit. Emellett szaknyelvi kurzusokon a gazdasági, jogi, egészségügyi, wellness, informatikai, társadalomtudományi, környezetvédelmi, gyógyszerészeti, idegenforgalmi, zenei, biológiai, földrajzi szaknyelvet sajátíthatják el a hallgatók. Az intézet akkreditált általános és szaknyelvi vizsgaközpont vizsgahelyeként is működik, vagyis biztosítja a nyelvvizsgák intézményen belüli letételének lehetőségét. Az intézet keretein belül ORIGO, ÖSD, OECONOM, BGF, PROFEX, LEXINFO, GOETHE Zertifikat és TOLES, TOEIC államilag elismert nyelvvizsga tehető le. Ezekre a vizsgákra minden évben előkészítő tanfolyamokat hirdetnek meg ETR-es és térítéses keretek között. Az IKI 2008 óta országosan is egyedülálló speciális nyelvtanfolyamokat szervez az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központtal közösen a nyelvtanulási nehézségekkel küzdő diszlexiás hallgatók számára.


*


A felvételi eljárás menetéről és a Szegedi Tudományegyetem képzéseinek követelményeiről mindent megtudhatnak az érdeklődők a 2015. február 7-i összegyetemi nyílt napon. Az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) az egyetem képzéseit is bemutatják a szakok és karok legjobb ismerői, az universitas vezetői pedig ismét tartanak „szülői értekezletet”, ahol friss információkkal segítik a diákokat és a felnőtteket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.


Az SZTE felvételizőknek szóló honlapja, melyen további információ olvasható a Tisza-parti univesitas immár hagyományos februári nyílt napjáról, itt található: SZTE Felvételi


SZTEinfo