Bezár

Hírarchívum

Újabb Rotary-s adomány érkezett a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjába

Újabb Rotary-s adomány érkezett a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjába

2015. december 17.
3 perc

Közel 5 millió forint értékű adomány érkezett Németországból a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézeteibe. A 42 darab kórházi ágy és egyéb felszerelés a Straubing-i Rotary Club adománya.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club németországi kapcsolatainak köszönhetően idén már második alkalommal segítette az SZTE Szent- Györgyi Albert Klinikai Központot. A Club szervezésében 42 darab kórházi ágy, matracok és éjjeli szekrények érkeztek a szegedi klinikákra. Az adományból 16-16 darab ágyat és kórházi felszerelést a Sebészeti Klinika, valamint az I. sz. Belgyógyászi Klinika Geriátriai és Krónikus Belgyógyászati Osztálya kapott. A Rotary Club hálózat 5-5 darab kórházi ágyat és egyéb kórházi felszerelést adományozott a Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermeksebészeti Osztályának és az Idegsebészeti Klinikának. Az adományokat 2015. december 16-án sajtónyilvános keretek között adták át.


Prof. Dr Lázár György, a Sebészeti Klinika tanszékvezető egyetemi tanára a sajtótájékoztatón elmondta: a jó szolgálati tevékenységek, az adományok egyik legjobb helye az egészségügy. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és a Rotary Club hálózat kapcsolata nem új keletű, már hosszú évek óta támogatja a szervezet a szegedi Klinikai Központot. - Az egészségügy az élet egyik olyan különleges területe, mely bármikor, bármekkora mennyiségű támogatást tud fogadni. A Klinikai Központban folyó komoly pályázati beruházások, eszközbeszerzések mellett az adományok mindig különleges ajándékok, az újszerű ágyak közvetlenül a betegek kényelmét szolgálják majd – mondta.


Prof. Dr. Bari Ferenc, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánja azt hangsúlyozta, hogy napjainkban az orvostudomány sokkal fejlettebb annál, mint amit finanszírozásban kaphat, vagyis folyamatos forráshiánnyal küzdenek. Ezért mindig is lesznek olyan országok, amelyek többet tudnak adományozni, és olyanok, amelyek szívesen fogadják a segítséget. - Nagyon jó érzés, hogy Szegeden a Rotary Clubbok elsőként gondolnak az egyetemre, a betegellátásra. Szükségünk van minden olyan eszközre, ami a betegek kényelmét szolgálhatják, az adomány itt mindig jó helyre kerül – fogalmazott. Hozzátette: az adomány az orvosképzést is szolgálja, hiszen több, mint 2000 ezer orvostanhallgató tanul a klinikákon. A hallgatók és az oktatók számára sem mindegy hogy milyen körülmények, tárgyi feltételek között.


Rotary_agy_atado_2015._december_16._GE
Újabb Rotary-s adomány érkezett a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjába - GALÉRIA


Az adakozási kedvet segíti németországi kapcsolati révén Benyik György a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja. A rotarysta elmondta: a jó szolgálati tevékenységnek köszönhetően eredetileg 80 ágy gyűlt össze, a szállító kamionba azonban csak 42 fért be. A szállításban a Szent-Györgyi Albert és a Szeged Dóm Rotary Club vállalt támogatást. Kiemelte: a németországi adomány jó helyekre került, az egészségügyben a legbiztosabb segítség, amikor kórházi ágyat adományozhatnak, hiszen az biztosan a betegek kényelmét, az ellátást segíti.


Nem a decemberi az első szállítmány, amely Szegedre érkezett. Egy korábbi szállítmányból a szegedi intézet mellett a bajai kórháznak is adományoztak. A legközelebbi szállítmányból a halasi kórház kaphat ágyakat, ezzel is motiválva a halasi Rotary Clubot. A gyűjtés a jövőben is tovább folytatódik, erősítve az együttműködést a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ és a Rotary Club hálózat között – tudtuk meg Hajdu Lászlótól, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjától.


Gábor Tamás, a Szeged Dóm Rotary Club elnöke a Gyermeksebészeti Osztály támogatásáról beszélt. A Club működésében jótékonysági koncepciót követ, nehézsorsú családokat, hátrányos helyzetű gyermekeket segít. A jótékony munka eredményeként született meg a „Mi meséink” című gyermekkönyv is, melyben gyermekek írnak mesét gyermekeknek az önzetlen segítségnyújtásról. A mesekönyv árusításából származó bevételt a Club a Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztályának ajánlja fel.


SZTEinfo

szöveg és fotó: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek