Tisztelt Látogatónk!
Sebeszeti_klinikaSZTE-ÁOK Sebészeti Klinika 6725 Szeged, Semmelweis u. 8.

Intézetvezető: Prof. Dr. Lázár GyörgyMaszkviselési szabályok 2022. március 07-től
  • A Klinikai Központ betegellátó egységeiben mindenki köteles az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot viselni.
  • Egészségügyi-, vagy az egészségügyben dolgozó FFP2 vagy sebészi maszkot viseljen, egyéb személyek sebészi-, textil-, vagy egyéb orrot és szájat folyamatosan elfedő maszkot viseljenek.
  • Az egészségügyi intézményben ápolt beteg az elhelyezésére szolgáló kórteremben nem köteles viselni a maszkját, de javasolt felhívni arra a figyelmet, hogy ezzel nagy mértékben segíti önmaga védelmét.
  • A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal vagy autizmus spektrumzavarral élő személy nem köteles maszkot viselni.
  • Nem kötelező a maszk viselete, azonban az egészségügyi dolgozók, betegek, és az egészségügyi ellátórendszer biztonságos működése érdekében továbbra is javasolt.


Hírek

Az SZTE SZAOK Pathológiai Intézetének falán leplezték le Prof. Dr. Ormos Jenő, egykori intézetvezető emléktábláját, ezzel is tisztelegve professzor úr életműve, szellemi kisugárzása előtt.


Az ünnepségen adták át "A szegedi Pathológiáért" Alapítvány Ormos Jenő emlékplakettjeit, melyet ezúttal Prof. Dr. Rovó László rektor, Prof. Dr. Lázár György dékán és Kiss Ferenc alapítvány alapító kapott meg.

A SZAOK Kari Tanácsának döntése alapján a Jancsó Miklós Emlékérem 2021. évi díjazottja Dr. Varró András professzor. Az Emlékérem átadására és az Emlékelőadásra 2022. április 27-én került sor Szemészeti Klinika Kukán Ferenc termében.

Prof. Dr. Lázár György dékán méltatta Dr. Varró András professzor életútját, majd átnyújtotta számára az Emlékérmet.

Ezt követően került sor az Emlékelőadásra, melynek címe „A repolarizációs rezervtől a hirtelen szívhalálig” volt. Gratulálunk!

Mars kolonizációt szimuláló kutatásban vesz részt, vadászpilótákat tesztelt, 5 nyelven beszél, az egészségtudományok mellett asztrofizikát is tanul Babócs Dóra. A Szegedi Tudományegyetem hatodéves medikusa repülő- és űrorvos szeretne lenni, a közelmúltban jelentkezett a NASA-hoz és a SpaceX-hez gyakornoknak, az elkövetkezendő egy hónapot, egy ösztöndíjnak köszönhetően, Los Angelesben tölti sebészeti gyakorlaton.


Az iráni Shahid Beheshti Orvostudományi Egyetem delegációja, az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete és konzulja látogatott a Szegedi Tudományegyetemre 2022. március 11-én.

2022. március 10-én elérte az építkezés legmagasabb pontját a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi Képzési Tömbje. A Szegedi Tudományegyetem hármas missziójának, a kutatásnak, a gyógyításnak és az oktatásnak is fontos helyszíne lesz az Egészségtudományi Képzési Tömb, ahol az SZTE hallgatói, orvosai és oktatói a legmodernebb környezetben ismerkedhetnek meg az egészségügyben jelenleg alkalmazott csúcstechnológiáival.