Beszámoló a Magyar Immunológiai Társaság 48. Vándorgyűléséről - Bükfürdő, 2019. október 16-18.

MIT

Az SZTE-ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika munkatársai a Magyar Immunológiai Társaság 48. Vándorgyűlésén 3 előadás és 2 poszter prezentáció formájában mutatták be legújabb kutatási eredményeiket a tumoros megbetegedések, pikkelysömör és acne vulgaris patogenezise témakörben.

Az évente megrendezésre kerülő, angol nyelvű konferencia idén is az immunológiai kutatások változatos tárházát vonultatta fel. Színvonalas előadások hangzottak el, többek között a nefrológiai és rákos betegségek immunológiai vonatkozásairól, a veleszületett- és adaptív immunitásról és azok kapcsolatáról, gazda és mikrobióta közötti kölcsönhatásokról, valamint új kutatási és diagnosztikus módszerek alkalmazásáról.


erem1 erem2


A konferencián Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE-ÁOK Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára Kesztyűs Loránd Emlékérem kitüntetésben, MIT_oklevel_ERDEI_jpeg
míg
Erdei Lilla poszter díjban részesült.


A konferencia keretein belül került sor a Magyar Immunológiai Társaság vezetőségi tisztújító közgyűlésére, ahol Prof. Dr. Széll Mártát, azt SZTE ÁOK Orvosi Genetikai Intézet tanszékvezető egyetemi tanárát és az SZTE stratégiai rektorhelyettesét három éves időtartamra a Társaság elnökévé választották.