regdon

Innovatív gyógyszertechnológiai megoldások a tablettagyártásban,avagy mit kell tudni a tabletták alkalmazásáról

Az előadó a gyógyszerészet, ill. az ipari gyógyszergyártás területének egy jelentős részét képező gyógyszerforma: a tabletták előállítási technológiájának és alkalmazási lehetőségeinek rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Rövid történeti áttekintés után definiálja és csoportosítja a tablettákat, ismerteti főbb előállítási módjaikat és eszközeiket. Bemutatja azt a technológiai fejlődést, mely a kezdetben egyszerűen préselt hagyományos tablettáktól a napjainkban alkalmazott modern megoldásokig vezetett, felvázolja az egyes tabletta „generációkat”.

Megismerteti a hallgatóságot az originális, a generikus és az innovatív, vagy másképpen generikus plusz készítmények fogalmával, rámutat azok fejlesztési útjának eltérésére, az innovatív gondolkodás jelentőségére és lehetőségeire. A hallgatóság megismerkedhet a gaszto-intesztinális rendszer különböző szakaszain alkalmazható modern szilárd gyógyszerbeviteli formákkal, amelyek a hatóanyagot a kívánt helyen, módon és mértékben adják le a környezetükben lehetővé téve annak felszívódását és a hatás kialakulását. A már gyakran alkalmazott technológiai megoldások mellett bemutatásra kerülnek a ma még csak ritkán alkalmazott, vagy fejlesztés alatt álló olyan innovatív megoldások, melyek nemcsak elősegítik a terápia biztonságát, hanem a beteg gyógyulását is gyorsítják.

 

Regdon Géza Szabadegyetem - Szeged előadás
Képgaléria
 


Az előadás megtekintése:

Szélessávú I. változat (méret: 256x144 sávszélesség: 89 kb/s)

Szélessávú II. változat (méret: 424x240 sávszélesség: 329 kb/s)

Szélessávú III. változat (méret: 640x360 sávszélesség: 757 kb/s)

LAN változat (méret: 852x480 sávszélesség: 1385 kb/s)


Megjegyzések:

Az Internet elérés sávszélessége, és számítógépe teljesítménye szerint válasszon a fenti lehetőségek közül!

Az előadás megtekintéséhez Microsoft Windows operációs rendszer alatt a Windows Media Player 9-es vagy 10-es változatát ajánljuk. A korábbi Windows Media Player elvileg automatikusan telepíti a szükséges Windows Media 9-es kodeket, ha mégsem történne meg, abban az esetben a Windows Media 9-es kodekcsomag külön telepítése szükséges.

Linux alatt az Mplayer program használatát javasoljuk.

Természetesen más Windows Media 9-es formátummal kompatibilis lejátszóprogram is használható.

Kérjük, amennyiben technikai problémája van, írjon a help@cc.u-szeged.hu címre.