0e053304-7cdc-45f3-8933-d8dbed6423ae

SZTE Kosárlabda dobóverseny



Időpontja: 2022. április 12. kedd 19:00-21:30-ig

SZTE_Kosarlabda_doboverseny_1

Gyülekező, bemelegítés, előkészületek (a helyszínen is kialakíthatók a 2 fős csapatok és variálhatók a különböző páros versenyszámokban): 19:00-19:30

Helyszíne: Egyetemi Sportközpont, Labdás terem, Hattyas sor 10.

Helyszín linkje: https://u-szeged.hu/sportkozpont/magunkrol/letesitmenyeink


A rendezvényen kik vehetnek részt: SZTE hallgatói - egyénileg és/vagy párokban az 5 versenyszám bármelyikében (egyben is, de akár mindegyikben) részt vehetnek.

Maximális létszám: 30 fő

Előzetes jelentkezés: https://szte-sportkozpont.reservio.com/

Díjazás: oklevél, érem - a legeredményesebb egyéni versenyzők és 2 fős csapatok (az egyes versenyszámok résztvevőinek függvényében versenyszámonként).


Az 5 versenyszám (3 egyéni és 2 páros) és a szabályok rövid ismertetése:

  1. Büntető dobó EGYÉNI verseny

A büntető vonalról egymás után 10 dobás az első körben - a legtöbb pontot elérő játékosok tovább jutnak. A második körben azt számoljuk, hogy 5 dobásból hány pontot érnek el - az nyer, aki a legtöbb kosarat szerzi (csak „Holtverseny” esetén számít az első kör eredménye).

  1. „Ziccer – tempó – bűntető” PÁROS verseny időre (1+1perc)

A versenyzők egyik tagja a fenti 3 dobó technikával felváltva, „tetszőleges helyszínekről” dob egy percen keresztül folyamatosan (minden kosár 1 pontot ér), majd az idő leteltével rögtön a párja következik ugyanúgy 1percig. A legtöbb kosarat szerzett párosok a nyertesek.

  1. 3-pontos dobó EGYÉNI verseny 1perc alatt

A játékos kiválaszt egy neki tetsző helyet a 3 pontos vonal mentén. Majd egy percen keresztül folyamatosan dobhat (segítőktől kapja a labdákat). Minden dobás egy pontot ér. Az nyer, aki 1 percen belül a legtöbb kosarat szerzi.

  1. „Szálka” PÁROS verseny időre

    kosarszalka

A játék úgy kezdődik, hogy az első játékos odaáll az 1-es pozícióra és dob egyet, és a társa leszedi-visszapasszolja neki. Ha bemegy, tovább léphet a 2-esre. Ha kihagyja, addig nem mehet tovább, amíg be nem dobja. A párosnak a helyszíneken oda-vissza kell végig menni mind a 7 állomáson. A 7-es helyszín után kötelező egy csere, ha előtte nem cseréltek.

Egyébként bármikor, bármennyit cserélhetnek (szedő/dobó) a párok. Az idő akkor áll meg, ha a csapat oda-vissza végére ért a helyszíneknek, és az utolsóhelyről - 1.=14.- is kosarat dobtak.

  1. 3-pontos dobó EGYÉNI verseny 15 dobásból

A 3 pontos vonal 3 helyszínéről (pl. jobb 0'/ 45', közép, bal 0'/ 45') egymás után összesen 15 (3×5) dobás. Minden dobás egy pontot ér. Az nyer, aki a legtöbb kosarat szerzi.


Kötelező testnevelés órára járó hallgatók pótolhatnak 1 alkalmat!


Szükséges: kényelmes sportruházat, sportcipő, víz.

Bővebb információ: ordog.nora.eszter@szte.hu





Kövess minket


Hírek

sztesarkany

Hallgatói esemény!

Víz, Sport, Buli, Közösség!

floorballborito

Hallgatói esemény

2024. április 04. 19:00-22:00