papprobert_AJTK

SZTE 100 – PAPP RÓBERT: Sokszor már egy like is tudja inspirálni az embert.


Az SZTE 100 kihívás teljesítői között akadtak, akik kiemelkedtek a többiek közül vagy a megtett kilométerek száma, vagy a közösségi aktivitásuk miatt. Őket mutatjuk be sorozatunkban. Róbert jó példa arra, hogy még a profi versenyzőknek is jelenthet segítséget, pluszt a közösség ereje.


Papp Róbert triatlonozik, így számára még az úszás is belefért volna a választható mozgásformák közé. Először futni kezdett, mellette kerékpározott kiegészítésképpen, de amikor sikerült lefutnia a maratont, akkor keresett magának új kihívást, és ezt a triatlonban találta meg. Róbert, az SZTE Állam – és Jogtudományi karának hallgatója, aki amellett, hogy aktív volt a mozgás során is, - 172 kilométert futott és 739 kilométert kerékpározott - hétszer töltötte fel az eredményeit.

Mennyiben segített az SZTE 100 ahhoz, hogy elindulj a kitűzött célod felé?


- Nagyon jókor jött ez a kihívás, hiszen felkészülési időszakban vagyok, így elég sokat kell edzenem. Idén 2 középtávú versenyem van, de a fókusz az augusztusi nagyatádi ironman, melyet először szeretnék teljesíteni. Idén már csináltam egy ehhez hasonlót, igaz az csak 2 hétig tartott. Ez a fajta kihívás mindig tud adni egy kis pluszt.

 paprobert1


Milyen pluszt jelentett az SZTE 100 ahhoz képest, mintha „csak simán” teljesítetted volna a kilométereket?


- Természetesen. Minden ilyen dolog versenyként fogható fel, így ha már benne van az ember, akkor már akkor is elmegy edzeni, ha éppen akkor nincs is nagy kedve. Azt azért hozzá kell tennem, hogy extra edzést nem vittem bele, hiszen próbálom konzekvensen tartani azt az edzéstervet, amellyel készülök az ironman-re.



papprobert2


Kaptál inspirációt mások feltöltéseiből? Ha igen, milyeneket? Volt interakció a többiekkel?


- Folyamatosan figyeltem az esemény fórumát, nagyon örültem, hogy milyen sokan voltunk. Sokszor már egy like is tudja inspirálni az embert, hiszen látja, hogy mások is követik, és elismerik a teljesítményt. Úgy gondolom a pozitív visszajelzés minden sportoló számára fontos. Tudom, hogy egy jó ismerősöm is részt vett benne, neki már ez nem az első volt, ő hívta fel a figyelmem az eseményre is.



SZTEinfo - Lévai Ferenc





Kövess minket


Hírek

33add887-221a-488d-8da5-a57a56055fd5

egyéni verseny hallgatók számára

2024.04.25. (csütörtök) 19:00– 21:30

boritoismered

2024. 04. 23., kedd 17:30

Sportközpont, Alakuló tér