SZTE 100 – KELEMEN EVELYN: Eldöntöttem, hogy akkor is megcsinálom, mert képes vagyok rá!


Az SZTE 100 kihívás teljesítői között akadtak, akik kiemelkedtek a többiek közül vagy a megtett kilométerek száma, vagy a közösségi aktivitásuk miatt. Őket mutatjuk be sorozatunkban. Kelemen Evelyn már a felhívás időszakában felfigyelt a programra és be is vont másokat. A kihívás alatt a labor után futással kapcsolódott ki.

 

Kelemen Evelyn, III. éves PhD hallgató, az SZTE-ÁOK Bőrgyógyászati Klinikán. Az SZTE 100, számára egy új felismerést hozott saját képességeivel kapcsolatban.


Mennyiben segített az SZTE 100 ahhoz, hogy elindulj a kitűzött célod felé?


- Rengeteget segített ez a kihívás. Sosem hittem volna, hogy ilyen "kevés" idő alatt képes vagyok ennyit futni. Mindig is azt vallottam, hogy kétféle ember létezik: az úszó és a futó. Mivel én úszó vagyok, ezért nem szerettem és nem is nagyon tudtam futni. Tavaly tavasszal azonban egy barátnőmmel eljártunk futni és szép lassan megszerettem, szóval megdőlt ez az elméletem.


kelemenevelyn1


 Milyen kezdeményezésnek tartod, hogy egy egyetem szervezzen az SZTE 100-hoz hasonló programokat?


- Szerintem nagyon jó ötlet. Nagyon motiváló az, hogy látod, hogy a többiek, hogy haladnak ezzel lendületet adva neked is.


Milyen pluszt adhat, ha a saját „iskola”/alma mater/egyetem szervezi a kihívást, hatással lehet az iskolai kapcsolatokra, közösségre is?


- Igen hatással lehet a kapcsolatokra, egy nagyon jó kis sportolói közösség jött létre az SZTE 100-nak köszönhetően. Nagyon motiváló volt. Az első két hétben úgy álltam hozzá, hogy esélytelen számomra, hogy teljesítsem a 100 kilométert, aztán amikor láttam mások posztjait, eldöntöttem, hogy akkor is megcsinálom, mert képes vagyok rá!


Milyen pluszt jelentett az SZTE 100 ahhoz képest, mintha „csak simán” teljesítetted volna a kilométereket?


Magamtól ilyen gyorsan nem teljesítettem volna a kitűzött célt, tehát alapból adott egy lendületet. Alig vártam a délutánokat, hogy labor után mehessek végre futni.


Kaptál inspirációt mások feltöltéseiből? Volt interakció a többiekkel?


- Rengeteg inspirációt kaptam mások feltöltéseiből, rájöttem, hogy nem ördögtől való esőben futni. Igen volt, Dr. Benyhe Andrásnak én továbbítottam a kihívást miután egy közös német óránkon felmerült, hogy maratonokat fut, ő végig motivált a kihívás alatt. (Dr. Benyhe András szintén bekerült a sorozatba.)


Esetleg valakivel megismerkedtél az SZTE 100 kapcsán?


- Kicsit úgy érzem, hogy valamilyen szinten minden posztolóval megismerkedtem.


kelemenevelyn2


SZTEinfo - Lévai Ferenc











Kövess minket


Hírek

33add887-221a-488d-8da5-a57a56055fd5

egyéni verseny hallgatók számára

2024.04.25. (csütörtök) 19:00– 21:30

boritoismered

2024. 04. 23., kedd 17:30

Sportközpont, Alakuló tér