Bezár

Internet

2016.

1 2 
2016. május 03.
1 perc

Bemutatták kedden a Magyar Tudományos Akadémia újonnan megválasztott rendes, levelező, külső és tiszteletbeli tagjait.

2016. április 27.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar „Áldozatvédelem, áldozattá válás megelőzésének alternatívái” című prevenciós kurzusán tartott előadást Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője 245 hallgató előtt. A kormánymegbízott a közigazgatás átalakításának részleteit ismertette, a hivatal kormánytisztviselője, az Év áldozatvédője szakmai elismerés kitüntetettje, Nagyné Palócz Gabriella pedig az áldozatsegítés mindennapi gyakorlatáról tájékoztatta a hallgatókat.

2016. április 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem az idén is megrendezi a már hagyományosnak számító Innovációs Napot. A rendezvénynek április 28-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad helyet. A találkozó célja, hogy összehozza a kutatói élet szereplőit és a vállalati szakembereket.

2016. április 20.
5 perc

Letargia, düh, kétségbeesés - minden emberből más érzelmi reakciókat vált ki a hír, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Az orvosokat felkészítik ugyan a beteggel való kommunikációra, sok esetben azonban a terheltség, az időhiány és a korlátozott lehetőségek is megkötik a kezüket, a nehéz beszélgetés pedig távolról sem a legoptimálisabb módon zajlik le.

2016. április 17.
2 perc

Átadták az első nemzeti kiválósági és tanulmányi jogászösztöndíjakat szombaton Szegeden, a Tisza-parti város egyetemének több mint kétszáz hallgatója részesült az igazságügyi tárca által a jogászképzés színvonalának emelése érdekében alapított támogatásban.

2016. április 15.
2 perc

Csökkenti az újszülöttkori sárgaság kezelési idejét az a nagyteljesítményű kékfény lámpa, amelyet a Szeged Első Lions Club adományozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztályának.

2016. április 07.
2 perc

Tizedik alkalommal rendezték meg a könyvtári éjszakát a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, pontosabban az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. Tündéri könyvtárosokkal és horrorisztikus elemekkel tűzdelt mesékkel is találkoztunk a bibliotéka szervezésében.

2016. április 07.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetemre idén 15 ezer 207 fiatal pályázott, ezzel az SZTE a második legnépszerűbb vidéki képzőhely. Idén 111 162-en jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe, vagyis 5 százalékkal többen, mint tavaly.

2016. április 03.
2 perc

Immár tizenhetedik alkalommal április 7-10. között rendezik meg a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált. A társrendező idén is a Szegedi Tudomány Egyetem Zeneművészeti Kara. A négy nap alatt számos fantasztikus gitáros lesz a vendég.

2016. március 30.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Környezettudományi és Műszaki Intézet szervezésében három napon át Szegeden rendezik meg a XV. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát. Ennek ünnepélyes megnyitóját tartották az egyetemen, a Földtudományi nagyelőadóban, szerdán.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek