Universitas Miskolciensis logo__Soproni_Egyetem_v2
*

«||»
Hatékony fenntarthatóság

Érdekelnek a zöld kezdeményezések? Szeretnél többet tudni a fenntarthatóság gyakorlati kérdéseiről, vagy a közvetlen környezeted ilyen törekvéseitől? A Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem közös kezdeményezése a Hatékony fenntarthatóság című, különleges módszerekkel dolgozó tantárgycsoport, amire szeptember 17-ig jelentkezhetsz.

Miről szólnak a tantárgyak?

Hét kurzusból választhatsz, melyek mindegyike a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódik a legváltozatosabb szemszögből.

A geoturizmussal, geoparkokkal kapcsolatos alapvető ismeretek, valamint földtudományi alapok.

dragonfly-873542_1920

A közvetlen környezetben az életminőséget veszélyeztető környezeti tényezők azonosítása és az egyén felelőssége.

solar-4478105_1920

A fenntarthatóság hatékony digitális és periodikusan ismételhető kommunikációja környezeti és társadalmi problémákon keresztül.

hands-4091879_1920

A tiszta ívóvíz biztosítását veszélyeztető tényezők, valamint az ezekhez kapcsolódó ismert megoldási lehetőségek.

sustainability-2281611_1920

A társadalmi, környezeti igényeket felismerése és egy non-profit szervezet számára fenntarthatósági stratégia kidolgozása.

globe-3898319_1920

Esettanulmány keretében a vállalkozás CSR kampányának megtervezése, figyelemmel a jogszabályi megfelelésre, az etikai elvekre és megfelelve a vállalkozás vezetőjének kampánytól való elvárásainak.

justice-5833113_1920

A talaj-víz-növény rendszer komplex szemléletnek elsajátítása, a talajegészség fontossága.

alkalmazkodo_mezogazdasag
Miért különleges?

A három egyetem által kidolgozott tantárgyakat minden FOSZK, BA/BSc, osztott és osztatlan MA/MSc szakos nappali hallgató felveheti szabadon választható tárgyként. Ez azt jelenti, hogy az egyes kurzusokon együtt tanulnak az SZTE, a ME és a SOE hallgatói függetlenül attól, milyen szakra járnak.

Ráadásul, ha ezekre az órákra jársz, felejtsd el, amit eddig az egyetemen megszoktál. Az elméleti ismereteket ugyanis kisebb, a tudásodhoz és a tanulási tempódhoz rugalmasan alkalmazkodó digitális egységekből (úgynevezett tanulásmolekulákból) sajátíthatod el. A tárgyak gyakorlati része pedig kooperatív projekteken keresztül lesz teljesíthető. A kooperatív csoportokban úgy tanulhatsz, hogy közben a téma szakértőjévé válsz, és alkotó módon teszel szert ismeretekre, ahol a hangsúly az együttműködésen van.

Hogyan tudok jelentkezni?

Jelentkezési űrlapon tudod megadni a legfontosabb adataidat és kiválasztani a tantárgyakat, amelyekre járni szeretnél. Az űrlapot itt találod:

A jelentkezési lap beadása után az általad megadott email címen kapsz értesítést, hogy elfogadták-e a jelentkezésedet, illetve emailben értesülhetsz a további teendőidről 2021. szeptember 22-ig.

Ha kérdésed van, ezen a címen felteheted: kooperativ@szte.hu