2022. november 26., szombat

Informatikai eszközpark energiaigényének optimalizálása

A kialakult rendkívüli energetikai helyzetre tekintettel az Egyetem számos stratégiai lépést tesz annak érdekében, hogy továbbra is kimagasló szinten láthassa el oktatási-szolgáltatási tevékenységét. Ennek megvalósítása érdekében az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság új, energiaigény-optimalizációs szolgáltatással segíti a munkát.


Az Egyetem energiafelhasználásának optimalizálása érdekében kiadott, az energiatakarékossági intézkedésekről szóló 3/2022. (IX.26.) sz. rektori-kancellári együttes körlevél értelmében az ISZI feladata az Egyetem informatikai eszközparkjának energia-optimalizálása, így is hozzájárulva az összegyetemi fogyasztás minél tudatosabb felhasználásához.


Ennek értelmében minden egyetemi egységnek lehetősége nyílik felvenni igazgatóságunkkal a kapcsolatot, és kérni - akár helyszíni felmérés alapján - kollégáink szakmai javaslatát az IT-eszközök energiafelhasználásának optimalizációjára vonatkozóan.


Amennyiben további kérése, kérdése van új szolgáltatásunkkal kapcsolatban, kérjük, levelét az ithelp@szte.hu e-mail címre írja.


energiafelhasznalas