Számlázás

A befizetések kezeléséhez kapcsolódik az ezekről szóló számlák kiadása. A számlázást 2002. szeptembertől minden kar hallgatói számára mi végezzük, ez évente mintegy 2500 számla kiadását jelenti. A számlázást az egyetem pénzügyi és számviteli előírásainak megfelelő programokkal végezzük, az elkészült számlák iktatási és postázási feladatait az iroda elektronikus iktatási és postázási rendszerével biztosítjuk.


Tájékoztató a számlaigénylő lap kitöltéséhez

1. A Szegedi Tudományegyetemen az önköltségről, a kollégiumi lakhatás díjáról vagy egyéb fizetendő díjakról az arra kötelezett hallgatók minden esetben a Neptunon keresztül kapnak értesítést. A tételek a Pénzügyek/Befizetés fül alatt tekinthetők meg.

 
2. Önköltségről, kollégiumi lakhatás díjáról vagy egyéb fizetendő díjakról egyaránt van lehetőség számla kiállítására.

 

3. Banki átutalással történő fizetés esetében kizárólag a Szegedi Tudományegyetem által kiállított számla ellenében indítsák el az utalást, ellenkező esetben a befizetések automatikus rögzítését nem tudjuk garantálni.

 

4. Bankkártyás fizetés esetében a befizetést követően áll módunkban a számla kiállítása.
 
5. Az adott félévben Ön által fizetendő díjak jogcímét és összegét a Neptun webes felületén tekintheti meg (http://www.neptun.u-szeged.hu/). Kérjük, számla kérése előtt szíveskedjen ezeket ellenőrizni, és a számlaigénylő lap 2. pontját ennek megfelelően kitölteni.
 
6. A számlaigénylő lap 3. pontjában vevőként csak akkor tüntessen fel magánszemélyt, ha a vevő egyéni vállalkozó, és a számlát költségként el tudja számolni.

Felhívjuk figyelmét, hogy az SZJA törvény módosítása értelmében 2010-től megszűnt a tandíj, költségtérítés adókedvezménye, így a 2010. évi befizetések után adókedvezmény már nem vehető igénybe!
 
A számlaigénylő űrlapot leadhatja irodánkban személyesen, vagy elküldheti e-mailben.

 
Amennyiben a számlázással, számlákkal kapcsolatos kérdése, észrevétele van, kérjük, forduljon az Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz az alábbi elérhetőségek egyikén:

 

Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Szolgáltató Iroda
Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.
Telefon: 62/54-HSZI (54-4794)
E-mail: hszi@hszi.u-szeged.hu