Bezár

SZTE JGYPK Hírarchívum

JGYPK.hu_Slider_kf_v1

Az SZTE JGYPK Rajz- Művészettörténet Tanszék hallgatóinak nemzetközi sikere

Az SZTE JGYPK Rajz- Művészettörténet Tanszék hallgatóinak nemzetközi sikere

2021. május 17.
2 perc

A nemzetközileg elismert design szervezet az UDA (United Design Alliance – http://uniteddesigns.org) által szervezett nemzetközi pályázaton 2018-óta vesznek részt design munkáikkal – Kiss Ferenc, tervezőgrafikus vezetésével – a szegedi képalkotás szakos hallgatók.

A megelőző években is számos sikert értek el, 2021-ben viszont rekordszámú, 16 minősített terv került be a nemzetközi katalógusba. Közülük is kiemelkedik három hallgató emblématerve, akik egy-egy Grand illetve Gold díjat hoztak haza a versenyről. Róluk és munkáikról személyes üzenetükből tudhatunk meg további részleteket az alábbi videóban.





Instruktor: 

Kiss Ferenc, tervezőgrafikus


Díjazott hallgatók:

Signs:

Mikó Julianna: Silver, Minda Boglárka, Lakatos Zoltán Ferenc, Incze Vivien: Bronze

Systems:

Incze Vivien: Grand, Szőnyi Míra: Silver, Nagy Mária Lilla: Bronze

Letterform Marks:

Teodor Flóra: Grand, Szamos István: Gold, Csúri Bálint: Silver, Török Ádám: Bronze 2x, Minda Boglárka, Gábor Csenge, Hubert Kata Emese, Kristó Luca, Incze Vivien, Fenyvesi Zita: Bronze


Teodor Flóra – Letterform Marks, Grand

Teodor Flóra vagyok, képalkotás szakos hallgató Szegedről. Az idei, az első évem a Szegedi Tudományegyetemen. A UDA pályázatára beadott munkám volt a legelső kidolgozott logó tervem ami Letterform Marks kategóriában Grand Award minősítést kapott. A Hiphop kultúra színességét szerettem volna átadni a munkámban. Külön motivációt jelentett számomra, hogy jómagam is táncolok, élvezem annak dinamizmusát, életigenlő hangulatát. A színekkel, formákkal is ez akartam átadni.


Incze Vivien – Systems, Grand

Incze Vivien vagyok, erdélyi magyar hallgató a Szegedi Tudományegyetem képalkotás szakán. Általában nem nevezek pályázatokra (kissé bizonytalan vagyok magamban), ezért is lepett meg, hogy első helyezést (Grand Award) értem el egy nemzetközi versenyen, egy csupán kedvtelésből – a saját örömömre – készített munkával.


Szamos István Vilmos – Letterform Marks, Gold

Szamos István Vilmos vagyok 23 éves szegedi diák, másodéves képalkotás hallgató, programtervezői szakkal a hátam mögött. A munkám ami az UDA-n nyert pedig egy második féléves tipográfia 2. órai projektem az

országos művészeti diákköri konferenciának a logó pályázatára. A logó maga pedig egy formai-tipográfiai játék és egy redukált minimalista-geometrikus jelrendszeren alapul amit magam találtam ki a feladathoz.


SZTE JGYPK – Design munkák:

https://www.behance.net/sztejgypkdf8a0

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek