Gazdasági és Műszaki Főigazgatóság Ahol tudás és szándék találkozik

Publikus eljárások  --  Műszaki jellegű szolgáltatás/beruházás beszerzések

Ajánlattételi felhívás SZTE/2020/PM11063

A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Ajánlatkérő) nyílt beszerzési eljárást hirdet.

A beszerzés tárgya: SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (6722 Szeged, Ady tér 10.) TIK ISZI által használt helyiségeinek átalakítása
Ajánlat sorszáma: SZTE/2020/PM11063

Ajánlattételi határidő: 2020. november 13 10:00

Szállítás, teljesítés tervezett időpontja: munkaterület dokumentált átadás-átvételét követő 60 munkanap

A beszerzés rövid ismertetője:

A beszerzés tárgya: „SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (6722 Szeged, Ady tér 10.) TIK ISZI által használt helyiségeinek átalakítása”

Munka indítása: a szerződés aláírását és Vállalkozó részéről történő átvételét követően

Teljesítés határideje: munkaterület dokumentált átadás-átvételét követő 60 munkanap

 

A beszerzés rövid ismertetője:

SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (6722 Szeged, Ady tér 10.) TIK ISZI által használt helyiségeinek átalakítása.


Az előzetes helyszíni bejáráson való részvétel az érvényes ajánlatadás feltétele.

A megrendelő helyszíni bejárást tervez, amelynek időpontja: 2020. november 10. (kedd) 10:00 óra

Helyszíne: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Zászló u. gazdasági bejárat felöli oldal)

Kontaktszemély: Tímár László, tel: +36-30/773-3404, +36-60/544-330

 

A Vállalási árat a következő formában kérjük megadni:

Nettó szerződéses ár: …………...,-Ft

ÁFA: (27%) …………...,-Ft

Bruttó szerződéses ár: …………..,,-Ft

Nettó tartalékkeret (5%): …………..,,-Ft

ÁFA (27%): …………..,,-Ft

Bruttó tartalékkeret: …………..,,-Ft

Tartalékkerettel növelt bruttó szerződéses ár: ……..………,-Ft

 

Vállalkozó kizárólag 1 db végszámlát nyújthat be.

Végszámla: a számla benyújtásának feltétele a Műszaki és Beruházási Iroda által kiadott teljesítésigazolás. Megrendelő előleget nem biztosít.

 

Alkalmassági követelmények:

- az általános szakmagyakorlási feltételeknek megfelelő gazdasági társaságok vagy egyéni vállalkozók jelentkezését várjuk

- felelős műszaki vezetők alkalmazása szükséges minden szakágra kiterjedően (építész, elektromos, gépész)

 

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás, előzetes bejáráson való megjelenés

A számlák fizetési határideje: 30 naptári nap A Megrendelő előteljesítést elfogad.


Építész feladatok leírása:

A műszaki leírás az üzemeltetővel egyeztetve, igényeinek ismeretében a megfelelő műszaki paraméterek figyelembe vételével készült, amely csak a földszint egyes irodáit, raktárait érinti.

 

- 0SZ007:

Iroda diszperziós festése.

 

- 0SZ010 (DPO régi iroda):

A szomszédos 0SZ011 számú iroda felé gipszkarton fal bontás, a 875 cm széles jobbos teli ajtó beépítése miatt. A gk. falban történő utólagos falnyílás kialakítás következtében bontásnál az egyik oldalon a padló és mennyezet közötti rész teljes magasságában kibontásra kell hogy kerüljön, az ajtótok körüli megerősítések (UA profil) beépítése miatt. A válaszbalban az utólagos nyílás kivágása, az oldalfalon védőcsőben vezetett elektromos vezetékek új nyomvonalon való kiépítést követően kivitelezhető.

Az átalakítást követően mindkét helyiség teljes diszperziós festékkel történő festése.

 

-0SZ012 :

A szomszédos 0SZ079 számú iroda felé gipszkarton fal bontás, a 875 cm széles jobbos teli ajtó beépítése miatt. A gk. falban történő utólagos falnyílás kialakítás következtében bontásnál az egyik oldalon a padló és mennyezet közötti rész teljes magasságában kibontásra kell, hogy kerüljön, az ajtótok körüli megerősítések (UA profil) beépítése miatt. A válaszbalban az utólagos nyílás kivágása, az oldalfalon védőcsőben vezetett elektromos vezetékek új nyomvonalon való kiépítést követően kivitelezhető.

Az átalakítást követően mindkét helyiség teljes diszperziós festékkel történő festése.

festése.

 

-0SZ079 :

A helyiségben a vízvételi lehetőség (mosdó, csaptelep) komplett lebontásával, a falicsempe bontását is indokolja.

Melegburkolat bontás, majd a meglévő padlószőnyeg leragasztása.

Az átalakítást követően helyiség festése.

 

-0SZ013 - 0SZ014 és OSZ016:

A helyiségek jelenlegi elválasztása a raktár résztől, gipszkarton rendszerű profillal, 1 oldalon mennyezettől 0,5 m-re hiányzó OSB lap burkolattal történt. A gk fal merevítését az álmennyezeti lapok leszedését követően, minden elemnél meg kell oldani a vb. mennyezethez való rögzítéssel. Az erősített profiloknál legalább 0,5 m-es átfedéssel meghosszabbított profilok kerülhetnek beépítésre. A hiányzó 0,5 m OSB „burkolatot” pótolni kell, majd teljes felületében gk lappal kell fedni. A raktár oldalon a háló lebontásra kerül, majd a szálas hangszigetelés elhelyezése után a gk. lappal burkolható. Csak a falszakasz megerősítése után bonthatóak el a jelenlegi kikötések!

Az álmennyezeti lapok visszahelyezésre kerülnek a megerősített profiloknál kivágva, a hibás/tört lapok pótlásával. A munka kivitelezését, az álmennyezeti lapok kibontását és visszahelyezését, fehér kesztyűben kérjük végezni. Az álmennyezeti lapok méretpontos kivágása, kivitelezői feladat.

Az álmennyezeti lapok visszahelyezése, csak sérülésmentes, tiszta lapokkal történhet.

 

-0SZ013 :

A helyiségben lévő vasbeton pillér meghosszabbított vonalában gipszkartonfal építéssel, a helyiség megosztásra kerül. A repedés elkerülésé miatt a vb.pillér előtt is végigfut a gipszkarton lap, amelyet ragasztással kell rögzíteni. (A pillérre kerülő ragasztott gk- külön tételben)

A meglévő balos ajtó kibontandó, helyére fix üvegfal kerül, hőhidas alu szerkezetben,- mérete 90/212 cm. Mellette gipszkartonfalban nyílásvágás és jobbos ajtó beépítése.

A leválasztott helyiségben a vízvételi lehetőség (mosdó, csaptelep) komplett lebontásával megszűnik, a helyiség melletti folyosón a radiátor elbontásra kerül.(gépész kiírásban) Gipszkartonfalban nyíláskivágás, majd befelé nyíló jobbos teli ajtó beépítést kérünk.

A gk. falban történő utólagos falnyílás kialakítás következtében bontásnál az egyik oldalon a padló és mennyezet közötti rész teljes magasságában kibontásra kell hogy kerüljön, az ajtótok körüli megerősítések (UA profil) beépítése miatt.

A rajz szerinti falszakasz gipszkarton fala 2,7 méter hosszban és teljes magasságában elbontandó. Helyére 2,12 m magasságban, 3x0,9 m osztással, üvegfal építendő. Az üvegfal és mennyezet közötti rész gipszkarton fallal kerül lezárásra.

Az üvegfal profilja és színe a már meglévő szerkezet szerint, a kiírt méretben.

Melegburkolat bontás, majd új padlószőnyeg leragasztása, és az helyiség diszperziós festése.

Folyosón történő festés, csak a felújítással érintett felületen.

 

-0SZ014 :

A helyiségben 2 gipszkartonfal kiépítésével, három helyiség kerül kialakításra. A jelen balos ajtó sérülésmentes kibontása után ugyanezen helyiségben kb. fél méterrel újra beépítésre kerülne. Ajtó beépítés előtt a falszerkezet megerősítésre kell, hogy kerüljön. Mellette fix bevilágító üvegfalat kérünk, 900/2120 méretben. A középső részben üvegfal és 1 db jobbos ajtó kerülne beépítésre. A legkeskenyebb helyiségbe, 1 db balos ajtó beépítését terveztük, gk fal kivágásával.

A gk. falban történő utólagos falnyílások kialakítás következtében bontásnál az egyik oldalon a padló és mennyezet közötti rész teljes magasságában kibontásra kell, hogy kerüljön, az ajtótok körüli megerősítések (UA profil) beépítése miatt. (2 db ajtó)

Válaszfalak: A vasbeton pillér meghosszabbított, középső helyiség vonalában, gipszkartonfal épül 1,32 cm hosszban, Míg a végfaltól kb. 1,3 m távolságban teljes 2,25 m hosszban gk válaszfal kerülne kivitelezésre.

A középső részben 2,7 méter hosszban és teljes magasságában a gk fal elbontandó, helyére 2,12 m magasságban, 3x0,9 m osztással, üvegfal építendő. Az üvegfal és mennyezet közötti rész gipszkarton fallal kerül lezárásra.

Az üvegfal profilja és színe a már meglévő szerkezet szerint, a kiírt méretben.

 

A repedés elkerülésé miatt a vb.pillér előtt is végigfut a gipszkarton lap, amelyet ragasztással kell rögzíteni. (A pillérre kerülő ragasztott gk- külön tételben)

 

Melegburkolat bontás, majd új padlószőnyeg leragasztása, és az helyiség diszperziós festése.

Folyosón történő festés, csak a felújítással érintett felületen.

-0SZ016: A raktár részben az új gk fal felülete festendő.

 

-0.S.021- közlekedő: Az 0SZ013 - 0SZ014 számú helyiségek üvegfal és ajtó kiépítése miatt, a mennyezett és az érintett oldalfalat diszperziós festékkel festeni szükséges.

 

-0.S.001a - 0.S.001b:

A helyiségek összenyitásra kerülnek a válaszfal és a folyosói fal és ajtók elbontásával. A folyosói fal helyére üvegfal kerül 6,15 m hosszban, 2,12 m magasságban, 1 db ajtóval. Az üvegfal szerkezet fölötti rész itt szabadon marad. Az ajtó nyitásirányát egyeztetni szükséges. (Költségvetésben balosként szerepel)

Szönyegpadló felszedés és új szőnyegpadló leragasztás (szegőzéssel), majd a helyiség diszperziós festékkel történő festése. A mennyezetek bejavítása után a helyiség és a folyosó festésével is számoltunk.

 

-0.S.001: folyosó burkolata változatlanul marad, de a mennyezeti rész festendő.

 

-0.054A és 0.054b:

A helyiségek összenyitásra kerülnek, gk. válaszfal és ajtó kibontásával.

Padlószőnyeg felszedése és újra burkolása padlószőnyeggel- 30 m2, diszperziós falfestéssel.

 

Ha szükségesek egyéb kiegészítő munkák, azok az előzetesen biztosított helyszíni bejárás alkalmával felmérhetők.

 

Elektromos feladatok leírása:

Energia ellátás: Meglévő hálózatról

Áram neme, periódusa: 3 fázisú váltakozó áram, (50 Hz)

Feszültségszint: 3x400/230 V

Érintésvédelem: Nullázás (TN)

 

Villamos energiaellátás, fogyasztásmérés:

A villamos energiaellátás meglévő üzemi hálózatról történik.

A tervezés során csak az irodák, illetve raktár részhez kapcsolódó területeket terveztük át.

A szükséges energia rendelkezésre áll.

 

Elosztó berendezések:

A földszinten, a kialakítandó iroda 1 részben meglévő elosztó berendezéseket bővítjük beépített új áramkörök számával.

 

Vezetékhálózatok:

Fali DLP csatornás, illetve álmennyezet feletti rejtett szerelést terveztünk rézerű kiskábelekkel, vezetékekkel. Ahol álmennyezet készül, ott álmennyezet fölé, védőcsőbe húzott rézerű kábelekkel csatlakozunk az egyes fogyasztókhoz.

 

Érintésvédelem:

-Fő érintésvédelmi mód: nullázás.

-Szigorúan be kell tartani a létesítési előírásokat.

-A védővezetőt minden villamos szerkezethez, vezetékes érintésvédelemre kötelezett szerelvényhez ki kell építeni.

-A védővezető leágazó kötéseinél szabványos kötőelemet kell alkalmazni, színe: zöld/sárga.

Ki kell építeni az EPH – egyenlő potenciálra hozó – vezetékrendszert is.

Az EPH közösítőhöz be kell kötni:

- Vízvezetéket,

- Fűtéscső vezetékeket,

- Házi fém hálózatokat.

- Gépészeti berendezések fém szerkezeteit.

- Érintésvédelmi földelést

 

Szerelési előírások:

A munka kivitelezését, az álmennyezeti lapok kibontását és visszahelyezését, fehér kesztyűben kérjük végezni. Az álmennyezeti lapok méretpontos kivágása, kivitelezői feladat.

Az álmennyezeti lapok visszahelyezése, csak sérülésmentes, tiszta lapokkal történhet.

  • Szerelési, technológiai utasításokat maradéktalanul be kell tartani.
  • Mindenütt az előírt védettségű szerelvényeket, ill. szerelési módot kell alkalmazni.
  • Vezetékkötéseket szabványos kötőelemmel kell készíteni, a kötések szigetelésének az összekötött vezetékek szigetelésével egyenértékűnek kell lennie.
  • A kapcsolók rendeltetését, kapcsolási helyzetét meg kell jelölni.
  • Az elosztókon villamos veszélyre utaló feliratokat kell elhelyezni.
  • A csoportosan elhelyezett készülékek hovatartozását tartós felirattal kell megjelölni
  • A költségvetésben szereplő anyagok azonos műszaki paraméterű anyagokra kiválthatóak.

 

Tűzvédelmi fejezet:

A létesítés során maradéktalanul be kell tartani az OTSZ – ben előírtakat.

Jogszabályokban meghatározott tűzveszélyes tevékenységet csak érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező, egyéb tűzveszélyes tevékenységre, a tűzvédelmi szabályokra és előírásokra kioktatott személy végezhet a helyi tűzvédelmi előírások betartásával.

A tevékenység befejezése után a munkavégző a helyszínt és annak környezetét tűzvédelmi szempontból köteles átvizsgálni és minden olyan körülményt megszüntetni, ami tüzet okozhat

A helyszínen olyan tűzvédelmi felszereléseket kell tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható és a tűz eloltható.

 

Környezetvédelmi fejezet:

Környezetvédelmi szempontból elsődleges a földvédelem, tájvédelem ill. természetvédelem.

A föld védelmének általános szabálya az, hogy azt hulladékkal, vegyi-vagy egyéb anyaggal szennyezni tilos!

Tilos a környezetben káros és veszélyes zajok és rezgések előidézése.

Az építési, szerelési és bontási anyagok tárolására történő igénybevétele engedélyhez kötött.

Amennyiben a tárgyi munka kivitelezése során környezetvédelemmel kapcsolatos problémák, ill. rendellenességek merülnek fel a kivitelezőnek azokat az illetékesek felé haladéktalanul jelenteni kell.

A munkavégzésből adódó törmeléket, szemetet stb. vállalkozónak folyamatosan el kell szállítania.

 

Munkavédelmi előírások

- Villanyszerelési munkát csak szakképzett, érvényes orvosi vizsgálattal rendelkező dolgozó végezhet az egyéni védőfelszerelésének használata mellett.

- A munka megkezdése előtt felelős műszaki vezetőt kell kijelölni, aki a terv alapján a munkát megszervezi és folyamatosan gondoskodik a munkavédelmi előírások betartásáról.

- Villamos kéziszerszámok törpefeszültségűek, illetve kettős szigetelésűek legyenek. Vezetékes érintésvédelemre kötelezett készülék áram-védőkapcsolóval ellátott szekrényből üzemeltethető.

- Villamos berendezésen csak feszültségmentes állapotban szabad dolgozni. Feszültségmentesítéskor szigorúan be kell tartani az MSZ 1585 szabványban előírtakat.

- Villamos berendezést csak a fenti szabványban, illetve Munkavédelmi Törvényben előírtak maradéktalan betartásával szabad üzembe – feszültség alá – helyezni.

 

Üzembe helyezés előtt el kell végezni az MSZ HD 60364-6 szabványban, ill az OTSZ-ben előírtak szerinti felülvizsgálatokat (első felülvizsgálat, villámvédelmi felülvizsgálat, vezetékek szigetelésvizsgálata)

 

Informatikai szerelési előírások:

- Szerelési, technológiai utasításokat maradéktalanul be kell tartani.

- A csoportosan elhelyezett készülékek hovatartozását tartós felirattal kell megjelölni

- A költségvetésben szereplő anyagok azonos műszaki paraméterű anyagokra kiválthatóak.

- A Patch panel és aktív elemek típusa HP Aruba termékcsalád kell, legyen, a meglévő rendszerhez igazodva.

- Fali DLP csatornás, illetve álmennyezet feletti rejtett szerelést terveztünk Cat 6 FTP kábelekkel. Ahol álmennyezet készül, ott álmennyezet fölé, védőcsőbe húzott Cat 6 FTP kábelekkel csatlakozunk az egyes végpontokhoz.

 

Tűz- és füstvédelmi szerelési előírások:

- A létesítés során maradéktalanul be kell tartani az OTSZ – ben előírtakat.

- A kivitelezéskor felhasznált, intelligens aktív elemek típusa Siemens termékcsalád kell, legyen, a meglévő rendszerhez igazodva.

- A meglévő rendszer bontása, illetve új eszközök integrálása előtt egyeztetni kell a rendszert üzembentartó/üzemeltető felelős személlyel vagy a műszaki ellenőrrel.

 

GÉPÉSZETI FELADATOK LEÍRÁSA

 

Víz-melegvíz-csatorna:

Az új nyílászárók beépítése miatt, -0SZ079 és a -0SZ013 számú helyiségekben a meglévő vizesblokkok elbontásra kerülnek, előzetesen az adott vízhálózati rendszer szakaszos elzárásával, majd rányitásával. A szakaszolás határait kivitelező az épületüzemeltetéssel kell, hogy egyeztesse. A víz és csatorna vezetékek elvágását és dugózását a födémszint alatt kell megvalósítani.

 

Központi fűtés:

Az átalakítással érintett rész -0SZ013 melletti folyosón lévő radiátor elbontandó a tartóvasakkal együtt, előzetesen az adott fűtéshálózati rendszer szakaszos ürítésével, majd visszatöltésével.

A szakaszolás határait kivitelező az épületüzemeltetéssel kell, hogy egyeztesse.

Helyére nyílászáró kerül, ezért elvágását és dugózását ennek megfelelően kell végezni.

 

Légtechnika-Központi szellőzés:

Az átalakítással érintett OSZ013-OSZ014-OSZ016 helyiségeknél, új légcsatorna szakasz kerül kivitelezésre, amellett a meglévő szellőzőrendszerbe kell bekötni.

Az új légcsatorna szakasz, az egyeztetett nyomvonalterv kivitelezhető.

Az új légcsatorna hálózat szakaszos beszabályozása a kivitelezés részét képezi.

A munka kivitelezését, az álmennyezeti lapok kibontását és visszahelyezését, fehér kesztyűben kérjük végezni.

A szellőzőrácsok körüli álmennyezeti lapok méretpontos kivágása, kivitelezői feladat.

Az álmennyezeti lapok visszahelyezése, csak sérülésmentes, tiszta lapokkal történhet.



Letölthető állományok:
Építési-Kivitelezési szerződés tervezet_ISZI helyiségek általakítása.docx
műszaki leírás.docx
Felolvasólap_tartalékkerettel.doc
atlathatosagi_nyilatkozat_szte.docx-1.doc.docx
TIK költségbecslés gépészet árazatlan.xlsx
TIK költségvetés elektromos árazatlan.xls
TIK költségvetés építész árazatlan.xls
Elektromos műszaki leírás.pdf
Építész műszaki leírás.pdf
Gépész műszaki leírás.pdf
alaprajz_földszint.pdf
alaprajz_földszint_felújítást érintő terület.pdf

Bírálati szempont: legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás


További információk:

Az ajánlattételi felhívás részét képezi az építési-kivitelezési szerződéstervezet, melyet Ajánlattevő benyújtott ajánlatával automatikusan elfogad. Amennyiben a szerződéstervezetet illetően annak tartalmi elemeivel kapcsolatban kérdése merül föl, azt még az ajánlattételi határidő lejárta előtt kérjük írásban az ügyintéző felé jelezni (E-mail: szenasi.orsolya@gmf.u-szeged.hu).

 

Felmerülő szakmai kérdések esetén kapcsolattartó:

Tímár László, Tel.: +36-62/544-330, +36-30/773-3404; E-mail: timar.laszlo@gmf.u-szeged.hu

Kérjük, hogy a kiírással kapcsolatosan felmerülő szakmai kérdéseket a megadott szakmai kapcsolattartó mellett a nyílt ajánlattételi eljárás ügyintézője részére (e-mail: szenasi.orsolya@gmf.u-szeged.hu) is feltétlen küldjék meg!

 

Jelen nyílt ajánlattételi eljárásban csak nettó 50 millió forint érték alatt, azaz közbeszerzési értékhatár alatt köthető szerződés. Az ezt meghaladó ajánlatok értékelése során ajánlatkérő figyelemmel lesz a közbeszerzési törvény becsült érték megállapítására vonatkozó előírásaira, és adott esetben erre tekintettel az eljárás eredménytelenítéséről határoz.




Ajánlat benyújtásának módja:
Felhívjuk az ajánlattevők figyelmét, hogy 2015.09.01-től ajánlatot kizárólag csak elektronikus formában, - a honlapon feltöltve - fogad be az ajánlatkérő.
( A borítékban beadott ajánlat érvénytelen!)
A dokumentációban kérjük feltüntetni az ajánlati sorszámot. Ajánlatát cégszerűen aláírt pdf formátumban, az adott eljárás weboldalán a jobb felső sarokban levő "ajánlattétel" linken keresztül tudja az ajánlattevő feltölteni.

További információ kérhető:

Az ajánlatkérő hivatalos kapcsolattartója: Darvas Imre, irodavezető

darvas.imre@gmf.u-szeged.hu

Az ajánlatkérő szakmai kapcsolattartója: Tímár László, műszaki ellenőr SZTE Műszaki Igazgatóság Műszaki és Beruházási Iroda, tel: +36-62/544-330; +36-30/773-3404

email: timar.laszlo@gmf.u-szeged.hu


Az eljárás nyelve: magyar, de az ajánlatkérő angol nyelvű ajánlatot is elfogad. Jelen felhívással Ajánlatkérő olyan cégek jelentkezését várja, akik megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkeznek valamint képesek a mielőbbi szállítására. Az ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy az ajánlattevőktől további írásbeli tájékoztatást kérjen 5 munkanapon belül, a tájékoztatási igény minden ajánlattevőnek történő egyidejű megküldésével, az érvényes jelentkezések alapján. Ezek után az ajánlatkérő elvégzi az ajánlatok értékelését, amelynek eredményéről a lehető legrövidebb időn belül értesíti az Ajánlattevőket.

Ajánlatkérő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen felhívás lefolytatásától indoklás nélkül részlegesen, illetve teljes mértékben elálljon. Az Ajánlatkérő nem vállal felelősséget az elállásból származó következményekért.

A jelen felhívás egyetlen Ajánlattevő által sem tekinthető az Ajánlatkérő által tett szerződéses ajánlatnak vagy kötelezettségvállalásnak. A felhívás és a pályázati eljárás az Ajánlatkérő belső szabályai alapján történik.

Nyertes ajánlattevő: Sebéptech Kft.
Nyertes ajánlati ár: 12 761 880,-Ft+ÁFA