2024. április 20., szombat English version
Archívum  --  2009  --  9. szám - 2009. szeptember 28.  --  Egyetemi élet
Ün­ne­pel­tek a böl­csész­ka­ron
Címkék: Egyetemi ÉletBTK
Dísz­dip­lo­ma-áta­dó ün­nep­sé­get tar­tot­tak, a köz­tár­sa­sá­gi ösz­tön­dí­jat el­nyert hall­ga­tó­kat kö­szön­töt­ték és díszüve­g­ablakokat avat­tak az SZTE Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi Ka­rán szep­tem­ber 19-én.
A BTK a Rad­nó­ti-em­lék­év je­gyé­ben a kar au­di­tó­ri­um ma­xi­mu­má­ban ren­dez­te meg dísz­dip­lo­ma-áta­dó ün­nep­sé­gét a 65, 60 és 50 éve vég­zett kö­zép­is­ko­lai ta­ná­rok­nak. A dísz­ok­le­ve­le­ket Cser­nus Sán­dor, a BTK dé­kán­ja ad­ta át. Eb­ben az év­ben vas­dip­lo­mát (65 éve vég­zet­tek) 2, gyé­mánt­dip­lo­mát (60 éve vég­zet­tek) 3, arany­dip­lo­mát (50 éve vég­zet­tek) 16 egy­ko­ri hall­ga­tó vett át. Ezen al­ka­lom­ból kö­szön­töt­ték a kar 2009/2010-es tan­év­re köz­tár­sa­sá­gi ösz­tön­dí­jat el­nyert hall­ga­tó­it is (26 főt), akik a mi­nisz­ter ado­má­nyo­zó ok­le­ve­lét Kir­ic­si Im­re rek­torhe­lyettestől ve­het­ték át.
Az ok­le­ve­lek át­adá­sát kö­ve­tő­en fel­avat­ták a Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi Kar Egye­tem ut­cai épü­le­té­nek el­ső eme­le­ti lép­cső­for­du­ló­já­ban ta­lál­ha­tó új díszüve­g­ablakokat, me­lye­ket Ko­vács Keve ad­junk­tus, üveg­ter­ve­ző-gra­fi­kus mű­vész irá­nyí­tá­sá­val a Ju­hász Gyu­la Pe­da­gó­gus­kép­ző Kar rajz sza­kos nö­ven­dé­kei ké­szí­tet­tek el a Böl­csé­szet­tu­do­má­nyi Kar­ral va­ló szak­mai együtt­mű­kö­dés ke­re­té­ben. Az üveg­ab­la­kok ké­szí­tői, hall­ga­tói mes­ter­mun­ka­ként, a „Hét sza­bad mű­vé­szet” al­le­go­ri­kus áb­rá­zo­lá­sá­nak meg­je­le­ní­té­sét vál­lal­ták ma­guk­ra.
Bezár