borito

A Mezőgazdasági Kar külföldi hallgatói alapították meg a magyar IAAS-t

Kari közreműködéssel alakult meg Magyarországon azoknak a külföldi hallgatóknak az egyesülete, akik mezőgazdaságot, vagy az ehhez kapcsolódó tudományterületeket tanulnak hazánkban.

Az IAAS Hungary megalapítása


kep_3


Az IAAS (International Association of Students in Agricultural and Related Sciences) az egyik legnagyobb hallgatói szervezet a mezőgazdaság és az ehhez kapcsolódó tudományok terültén világszerte. Az IAAS-t 1957-ben, Tunéziában alapították és kezdetben nyolc ország volt a tagja.


A szervezet ma már több mint ötven országot fog össze és körülbelül 10.000 hallgatói tagja van (https://iaasworld.org/).


A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának hallgatói 2022 májusában hivatalosan megalapították az IAAS Hungary-t.



kep_1



Világkongresszus


2022. július 24-től 2022. augusztus 7-ig az IAAS Hungary nemzeti igazgatója, Jargal Ganzorig és Elsa Maria Arriaran Silva, tudományos és projektrészleg alelnöke részt vettek a 65. IAAS világkongresszuson, Marokkóban. A rendezvényt a vízhiány és annak hatása az élelmiszerbiztonságra témában tartották meg. A kongresszus négy hete alatt négy különböző várost látogattak meg Marokkóban Rabatot, Marrákest, Agadirt és Szavírát, amelyek mind II. Hassan Agronómiai és Állatorvosi Egyetem fontos bázisai. A küldöttek az IAAS világszervzet nemzetközi delegáltjaival találkozhattak. Miután a magyarországi szervezetet is befogadták soraikba, a delegációnak lehetősége nyílt megismerni és többet megtudni az IAAS-ről és promótálni a hazai mezőgazdaság tudományterületét.


kep_2


kep_5


kep_4


Események

Rendezvénynaptár *