Kep_15_kiemelt

Középiskolás diákok látogatása a Gyógyszerésztudományi Karon

Március 9-én, az iskola által szervezett pályaorientációs nap keretében, a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 10 diákja 2 tanár kíséretében vett részt a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karára szervezett tanulmányúton valamint a „Legyél te is gyógynövénykutató” elnevezésű programon.

A látogatás előzménye, hogy a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyen részt vett csapatok közül néhányan lehetőséget kaptak a Kar meglátogatására, továbbá az iskola biológia és kémia iránt érdeklődő diákjai eredményesen szerepeltek a „Mák – az év gyógynövénye 2017” tudományos poszterpályázaton és lelkesen vesznek részt a Farmakognóziai Intézet által szervezett Herba Medica Tanulmányi Versenyen is.

 

Az érkező diákokat Aigner Zoltán beiskolázási és közkapcsolati dékánhelyettes köszöntötte és bemutatta az egyetemen folyó gyógyszerészképzést. Ezt követően a kari főépületben található intézetek látogatása következett, ahol a diákok megtekinthették a hallgatói és kutató laboratóriumokat, informálódhattak az egyes intézetekben folyó oktató és kutató munkáról. Mivel a látogatás oktatási időszakban történt, külön érdekesség volt számukra, hogy betekintést nyerhettek a gyógyszerészhallgatók gyakorlataiba is.

 

A Farmakognózia Intézet bemutatását követően kezdődött a „Legyél te is gyógynövénykutató” című laborfoglalkozás, ahol a diákok különböző koffeintartalmú italok (pl. kávé, tea, energiaital, kóla) összetételét határozták meg vékonyrétegkromatográfiás módszerrel. Itt kapták meg a poszterpályázaton elért eredményért járó oklevelet is.

 

Az iskola Facebook oldalán a látogatásról a következőket olvashatjuk: „Bár hosszú és fárasztó volt a nap, de a biológia és kémia iránt érdeklődő diákok érdeklődéssel hallgatták az előadásokat és tevékenyen vettek részt a laborgyakorlat feladatainak megoldásában. Az érdekes programok és az izgalmas laborgyakorlat bárkit meggyőzött volna, hogy érdemes azért tanulni, hogy gyógyszerészhallgató legyen belőle és megéri akár még Szegedig is elmenni mindezért. Köszönjük az élménydús napot az egyetemnek, a szervező munkát a tanárnőknek.”

 

Március 20-án hasonló rendezvényen vettek részt a Kecskeméti Katona József Gimnázium tanulói is.

 

Mi, a Kar oktatói úgy gondoljuk, hogy az ilyen rendezvények szükségesek ahhoz, hogy potenciális hallgatóink minél jobban megismerjék a gyógyszerész hivatás szépségeit és az őket oktató középiskolás tanárok megfelelő módon tudják diákjaikat motiválni.


kepekesza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *