Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár RSS
Fonó Klub Szeged - Táncház a Borica-Bálint Sándor, a Délikert Möndörgő és a Ha te tudnád táncegyüttesekkel
Időpont:2019. október 10.20:00 - 22:00
Helyszín:Millenniumi Kávéház (Dugonics tér 12.)
A Borica-Bálint Sándor Néptáncegyüttes egykor JATE, majd JATE-Bálint Sándor táncegyüttesként működött az egyetem kulturális csoportjaként. Táncházukon rövid bemutató után Patyi Zoltán Nyelvtörő - Táncok a Felső-Tiszavidékről című táncos anyagával ismerteti meg a résztvevőket, a POR zenekar kíséretével.
A Délikert Möndörgő táncegyüttes 2011-ben alakult, Szegeden tanuló és dolgozó egyetemistákból, fiatal felnőttekből áll. A csoport számos szegedi és környékbeli fellépés mellett bemutatkozott Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és Délvidéken is. A repertoárszámok mellett több, egész estés produkció résztvevői. A csoport tagjaival találkozhattak a Szegedi Szabadtéri Játékokon is. Rendszeres fellépői a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztiválnak, a Bortér és Tánctér rendezvényeinek is. 2019-ben az 1879-es szegedi nagy árvíz 140. évfordulója kapcsán mutatta be az együttes a Szeged szebb lesz, mint volt című darabot, a Szegedi Nemzeti Színház művészeivel együttműködve. A csoport vezetője: Simoncsics Pál, művészeti asszisztens: Simoncsics Sára
A Hatetudnád Tánccsoport 6 évvel ezelőtt alakult kezdő és középhaladó táncosokból abból a célból, hogy szabadon, saját örömükre tudjanak táncolni. Az eltelt évek alatt ez az igény átalakult, kiegészült, egyre nagyobb célok felé haladnak. Városi, vidéki és külföldi fellépésekre járnak, ahol büszkén képviselik Szeged városát és hazánkat. Ruhatárukat folyamatosan bővítik, az általuk elsajátított táncanyagokkal nem csak a táncházakban szórakoztatják magukat, hanem a színpadon is a nézőiket. A csoport vezetői rendszeresen tartanak továbbképzéseket vendég oktatókkal, melyek nyilvánosak más tánccsoportokból érkező haladó táncosok számára is. Állandó fellépői a Tánctér nevű rendezvénynek, a Szőregi Rózsaünnepnek, valamint a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválnak. Idén Horvátországban mutatkoztak be a Summer in Kvarner fesztiválon. A korosztályt tekintve is különlegesnek mondható a csoport, hiszen vannak köztük egyetemisták, középkorúak, és olyanok is, akiket már az unokájuk is elkísér egy-egy fellépésre. A táncpróbákon kívül is gyakran járnak össze a csoport tagjai, szinte minden szegedi táncházban megtaláljátok őket. A csoport vezetői: Számfira-Nagy Zita és Számfira Máté.
Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az egyetem alapítója:
Országgyűlés

Az egyetem felügyeleti szerve:

Innovációs és Technológiai Minisztérium