Információk az elektronikus ügyintézésről az E-felvételi rendszerében

 

2021. április 19-től a www.felvi.hu oldal E-felvételi rendszerében használhatja az alábbi funkciókat:

 

  • személyes adatok módosítása
  • egyszeri sorrendmódosítás
  • jelentkezési hely(ek) visszavonása
  • a jelentkezéséhez még szükséges dokumentumok csatolása.

 

Ehhez nem kell újra regisztrálnia, a jelentkezés benyújtásakor (a regisztráció során) Ön által megadott felhasználónévvel és jelszóval, valamint az E-felvételi rendszeréhez szükséges, akkor kapott biztonsági kóddal tud belépni.

Az e-ügyintézés időszakában folyamatosan nyomon követheti felvételi kérelmének, dokumentumai elbírálásának állapotát, valamint a felvételi eljárásban használt közhiteles nyilvántartásokból (érettségi, oklevél és nyelvvizsga adatok) átvett információkat. Tájékozódhat a rögzített adatok, valamint a megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények alapján aktuálisan számított pontszámáról is.

 

A 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban a módosítási kérelmek, valamint a még hiányzó dokumentumok benyújtásának végső határideje 2021. július 8. (csütörtök) éjfél.

 

Az idei évben külföldi középiskolában érettségizett, valamint külföldön oklevelet szerzett jelentkezők esetében a dokumentumok benyújtásának határideje 2021. július 14. napja. Eddig a határidőig töltheti fel tehát azon dokumentummásolatait, amelyek a felvételi pontok, többletpontok kiszámításához szükségesek, vagy amelyeket a felsőoktatási intézmény a felvétel feltételeként előírt!

 

A felvételi eljárás során nem kell benyújtani:

 

  • a 2006. január 1. után kibocsátott magyar rendszerű érettségi bizonyítványt és érettségi tanúsítványt.
  • 2. a 2006. február 1. után a magyarországi felsőoktatásban szerzett végzettséget igazoló okleveleket (felsőfokú oklevél, felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevél, szakirányú továbbképzés) Kivétel, azaz fel kell tölteni a tanítói oklevelet, ha idegennyelvi műveltségi területen végzett, illetve azokat az okleveleket, ahol a képzést és a záróvizsgát idegen nyelven végezte a jelentkező.
  • a 2003. január 1. után megszerzett államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványokat vagy honosító határozatokat.

A közhiteles nyilvántartásokból beérkezett adatok az E-felvételiben jelennek meg, ezeket a jelentkezőnek ellenőriznie kell.

 

Javasoljuk, hogy a sikeres felvételi és az esetleges hiánypótlások elkerülése érdekében folyamatosan kísérje figyelemmel a benyújtott dokumentumok feldolgozottsági státuszát (elfogadott/elutasított), valamint az érettségi, a felsőoktatásban szerzett oklevél, és a nyelvvizsga adatainak hitelességét.

 

A felvételi ponthatárok megállapítását - várhatóan 2021. július 22. - követően szintén az E-felvételi szolgáltatásban lesz elérhető és letölthető a besorolási döntésről szóló határozat is, amelyről külön e-mailben kap értesítést.

 

Kérjük, az eljárás során folyamatosan figyelje az E-felvételiben a saját jelentkezői oldalát, illetve a jelentkezéskor megadott e-mail postafiókját is!


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.
bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.További hallgatói vélemények >>>