Felvételi hírek

|<(1) <(4) 5 6 [7] 
2020. január 12.

Az SZTE Junior Akadémia Kalandor Programja lehetőséget biztosít a középiskolásokoknak, hogy ingyenes osztálykiránduláson vegyenek részt.

2020. január 10.

A Coursera több mint száznyolcvan felsőoktatási intézménnyel működik együtt, több mint négyezer online egyetemi kurzust kínálnak minden tudományterületen. A Szegedi Tudományegyetem közreműködésével először érhető el teljesen magyar nyelvű tananyag a népszerű oktatási portálon. A kurzus a www.coursera.org/learn/a-tanulas-tanulasa címen érhető el.

2020. január 10.

Tudtad, hogy egy kiadós testmozgás után jobban fog az agyad? Pörgesd fel magad és készülj edzés után egy zárthelyi dolgozatra! Hogyan segít eben a Szegedi Tudományegyetem? Elmondjuk!

2020. január 09.

Szeretnéd kiegészíteni az ösztöndíjadat? Félretennél kicsit a nyári hónapokra? Ha a tanulmányaid mellett szívesen dolgoznál, akár nagyon rugalmas munkaidőben, akkor vállalj diákmunkát!

2020. január 09.

Több szakon is csökkentették a központilag meghatározott minimum felvételi ponthatárokat. A 2020 szeptemberében induló képzések közül így könnyebb lesz bejutni például a jogász, a pszichológia és a kommunikáció-és médiatudomány képzésekbe is.

2020. január 09.

Az SZTE a „European University Alliance for Global Health - EUGLOH” elnevezésű, öt egyetemből álló európai egyetemi szövetség társalapítója. Ez a projekt számtalan lehetőséget tartogat az SZTE hallgatóinak. Ha az SZTE-re jelentkezel, te döntheted el, hogy a párizsi, a lundi, a portói vagy épp a müncheni egyetem külföldi ösztöndíjait vagy képzéseit szeretnéd igénybe venni, de kutatási projektekhez is csatlakozhatsz.

2020. január 08.

Kihelyezett nyílt napokkal, felvételi tájékoztató előadásokkal és központi nyílt napokkal várja a Szegedi Tudományegyetem a hazai középiskolák diákjait 2020. február elejéig. Tavaly év végéig már közel tízezer diákhoz értek el az SZTE NKI Közkapcsolati Iroda által a szegedi egyetem képzései és szolgáltatásai.

2020. január 08.

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 2019. december második felében indult a jelentkezés. A felvételi jelentkezés leadási határideje 2020. február 15-e.

2020. január 07.

Évről-évre növekszik a külföldi hallgatók száma a Szegedi Tudományegyetemen. A 2019-2020-as tanévben 115 országból több mint 4000 külföldi hallgató folytatja tanulmányait az SZTE valamely képzésén. A hazai viszonylatban is jelentős létszám kiemelkedő növekedést jelent az előző évekhez képest.

2020. január 07.

Az érettségire való felkészülésben segít az SZTE Junior Akadémia Beugró programja.

2020. január 06.

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2020. január 9-11. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE mind a 12 kara és Tanárképző Központja is képviselteti magát.

2020. január 06.

Biztos nyelvtudásra szeretnél szert tenni? Új kultúrákat és embereket ismernél meg? Szeretnél kicsit kimozdulni a szürke hétköznapokból? Akkor kösd össze a kellemest a hasznossal és pályázz mobilitási programokra az SZTE-vel!

2019. december 16.

English, maybe? Imádsz nyelveket tanulni? Rettegsz a nyelvvizsgától? Szeretnéd megalapozni a jövődet? Mindegy milyen indíttatásból tanulnál, vár az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI)!

2019. december 14.

Ha szemfüles vagy az SZTE-n több százezer forint ösztöndíjat gyűjthetsz össze és kimaxolhatod a lehetőségeid.

2019. december 12.

Komolyan veszed a tanulmányaidat és beleadsz mindent? Akkor az SZTE Tehetségpont pont téged keres! A program célja a jó képességű diákok felkutatása és támogatása. Ne aggódj, a tehetséges nem vész el az SZTE-n! Már a középiskolásokat is támogatjuk!

2019. december 12.

A HVG összegyetemi rangsora mellett minden évben elkészíti képzésterületi listáit is, melyeken a felsőoktatási intézmények egyes karait vizsgálják, oktatói és hallgatói kiválóság alapján. A 2020-as listában az SZTE BTK, az SZTE TTIK, és az SZTE ÁJTK is a legjobb magyarországi kar lett saját tudományterületén.

2019. december 10.

Szeretsz közösségben élni? Vonz a kollégiumok filmbeli világa? Emellett költséghatékonyan is szeretnéd megoldani a lakhatást? Szerencséd van, mert Szegeden mindenki megtalálja az igényeihez passzoló kollégiumot!

2019. november 29.

Hatalmas érdeklődés övezte a Szegedi Tudományegyetem november 28-i nyílt napját. Az SZTE NKI Közkapcsolati Iroda rendezvényén több mint 4500 középiskolás ismerkedett meg a Szegedi Tudományegyetem képzéseivel és szolgáltatásaival.

2019. november 22.

A Szegedi Tudományegyetem több területen is felkerült a U.S. News & World Report Education 2020. évi felsőoktatási tematikus világrangsorára. A Szegedi Tudományegyetem világszinten a 688. helyezést érte el, Európán belül pedig a 301. intézmény. A gyógyszerésztudomány területén hazánk legjobb egyeteme lett az SZTE.

2019. november 22.

A legjobb vidéki egyetem a Szegedi Tudományegyetem a HVG legújabb felsőoktatási rangsora szerint. A szegedi egyetem mind az intézményi, mind a képzési területi rangsorokban előkelő helyeken szerepel.

2019. november 15.

Kari tájékoztatókkal, friss felvételi tudnivalókkal és a teljes képzéskínálattal várja a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján az érdeklődő középiskolásokat 2019. november 28-án, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2019. október 30.

Megkezdődött a 2020-as keresztféléves felvételi eljárás. Október 15-től november 15-ig jelentkezhetnek a hallgatók az SZTE hat karán meghirdetett, februárban induló mesterképzésekre.

2019. október 21.

Gérard Mourou Nobel-díjas tudós előadásával nyitják meg a Szegedi Tudományegyetemen, november 5-én az idei Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A rendezvény díszvendége előadásában arról beszél majd: mit tehet egy Nobel-díjas a klímaváltozás ügyében? A szegedi egyetem ismert és elismert természettudományi versenyére három országból érkeznek középiskolás diákok felkészítő tanáraikkal: közel 190-en vesznek részt a kétnapos, szakmai programokat is kínáló rendezvényen.

2019. október 18.

A Times Higher Education (THE) legfrissebb tudományterületi listáján is szerepel az SZTE. Az informatika területén a világ legjobb 749 felsőoktatási intézményét rangsorolták idén októberben, melyek közé az SZTE is bekerült a 601+ helyen, egyetemben egy másik magyar egyetemmel.

2019. október 17.

Szélesre tárja kapuit a Szegedi Tudományegyetem: a középiskolásokkal és középiskolákkal létező kapcsolathálóját bővíti és kiteljesíti. Ennek részleteiről, többek között a 2019 őszén elindított SZTE Junior Akadémiáról tájékoztatták, illetve az együttműködéssel kapcsolatos igényeiről kérdezték a 2019. október 17-i műhelybeszélgetésen a középiskolai pedagógusokat az SZTE szakértői.

2019. október 16.

Gérard Mourou Nobel-díjas tudós előadásával nyitják meg a Szegedi Tudományegyetemen az idei Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A rendezvény díszvendége előadásában arról beszél majd: mit tehet egy Nobel-díjas a klímaváltozás ügyében? A szegedi egyetem ismert és elismert természettudományi versenyére három országból érkeznek középiskolás diákok felkészítő tanáraikkal: közel 190-en vesznek részt a kétnapos, szakmai programokat is kínáló rendezvényen.

2019. október 15.

Nyilvánosságra hozta a legjobb feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények listáját a Quacquarelli Symonds (QS). A rangsorban a 33. helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem, ezzel a rangsorolt intézmények legjobb kilenc százalékában szerepel.

2019. október 07.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara hosszas előkészületek után a 2020/21-es tanévben elindítja a turizmus-vendéglátás közgazdász alapszakot, amelyet a Magyar Akkreditációs Bizottság jóváhagyott. Az újonnan induló szakra 2020. február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulni vágyó fiatalok. A képzés magyar és angol nyelven is elérhető lesz mindazok számára, akik a turizmus iránt érdeklődnek.

2019. augusztus 26.

Tovább növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem. A 2019-es általános felvételi eljárásban felvett 6159 új hallgató mellett 384 jelentkező került be a pótfelvételi eljárás során az SZTE valamely képzésére.

2019. augusztus 22.

Rapid könyvtártúra, az egyetemi épületek között közlekedő Hop-On Hop-Off buszjárat és interaktív játékok várják a szegedi egyetem gólyáit augusztus 26. és 31. között. Az SZTE új hallgatói előre egyeztetett időpontban iratkozhatnak be a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Az idei gólyák elsőként vehetnek részt az SZTE+ programban, amellyel olyan készségeket sajátíthatnak el, amelyek túlmutatnak a hagyományos oktatás tananyagain.

2019. augusztus 22.

A Szegedi Tudományegyetem, a Digitális Jólét Program és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság, így Magyarország rendezheti 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát. A rangos tudományos versenynek a Science Park Szeged területén megvalósuló „Látogató Központ és Informatikai Múzeum” épülete ad helyet.

2019. augusztus 16.

A legjobb vidéki felsőoktatási intézményként szerepel a Szegedi Tudományegyetem az Academic Ranking of World Universities 2019-es listáján. A gyógyszerésztudományi listán hazai viszonylatban az első, a világrangsorban a 151-200. helyen áll az intézmény.

2019. augusztus 16.

Több éve dolgozik szoros együttműködésben az SZTE Mezőgazdasági Kara és a Délalföldi Kertészek Szövetkezete. A vállalat duális és kooperatív képzés formájában fogadja az SZTE mezőgazdasági mérnök szakos hallgatóit. A képzés iránt érdeklődő cégek és diákok számára Ledóné dr. Darázsi Hajnalka duális képzés referens, az SZTE MGK Növénytudományi és Környezetvédelmi Intézet munkatársa készített összeállítást, mely a professzionális kertészek mértékadó hetilapjában a Kertészet és Szőlészetben jelent meg.

2019. augusztus 13.

A Szegedi Tudományegyetem, a Digitális Jólét Program, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság, így Magyarország rendezheti 2023-ban, Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics).

2019. augusztus 06.

Az SZTE hallgatójaként a Szegedi Szabadtéri Játékokon? Igen! Lévai Léda Hanna, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar végzős hallgatója az Aida énekkarát erősítette a 2019. július 26-i és 27-i bemutatón. Verdi 4 felvonásos operájában olaszul énekeltek a szereplők az énekkarral együtt.

2019. augusztus 06.

Aranyéremmel tértek haza az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai a dániai robotolimpiáról. A négynapos versenyen legóból épített vakvezető kutyájukkal és okosvárosukkal mindenkit lenyűgöztek és hatalmas sikert arattak.

2019. augusztus 05.

Több mint félszáz hellyel lépett előrébb a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, így e lista szerint is az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, melyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 2019/2020-as listáján.

2019. július 30.

Az SZTE 11 kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2019. augusztus 7-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire. A ponthatárokat augusztus 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

2019. július 25.

15 országból több mint 30 diák érkezett a 19. alkalommal megszervezett Szegedi Nyári Egyetemre. Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Hungarológia Központnak ezen a négyhetes tanfolyamán olyan külföldiek vesznek részt, akik érdeklődnek a magyar nyelv és kultúra iránt. A nyelvórák mellett kirándulások, nemzetközi est, és számos érdekes előadás várja a hallgatókat.

2019. július 24.

Pont Ott Parti-n várták majd ünnepelték a 2019. évi felvételi ponthatár húzást a Szegedi Tudományegyetemre pályázó fiatalok. A 2019. július 24-i SZTE POP-ot követő esti sajtótájékoztatón kiderült: 6 százalékkal növelte hallgatói létszámát a 2019-es központi felvételi eljárásban az SZTE.

2019. július 19.

2019. július 24-én elérkezik az a nap, amelyet minden felvételiző nagyon várt már! Este 8 órakor érkeznek a hivatalos felvételi ponthatárok. Ebből az alkalomból, kedves középiskolás diák, az SZTE közös ünneplésre, Pont Ott Partira hív, a Dugonics térre. Kezdd velünk SZTE-s életed, hangolódj a Carson Coma dalaival, majd ünnepeld a sikeres felvételid a Supernemmel. Erre te sem mondhatsz nemet!

2019. július 15.

Az EcoCamp-ben egy héten keresztül ismerkedhetnek a közgazdaságtudománnyal a középiskolások. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara idén is megszervezte a nyári tehetséggondozó táborát. Az érdeklődő középiskolások betekinthetnek az SZTE GTK életébe, megismerkedhetnek a tanárokkal, egymással, és szakmai előadásokat is hallgathatnak.

2019. július 11.

A Demola szegedi központjának első esetmegoldásainak záró rendezvényét tartotta 2019. július 4-5. között a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság. A hallgatói csapatok nyolc héten keresztül két üzleti kihíváson dolgoztak közösen a Demola facilitátorokkal és az üzleti kihívásra megoldást kereső vállalkozások vezetőivel.

2019. július 08.

Idén is meghirdette SZTE START ösztöndíjprogramját a Szegedi Tudományegyetem, mellyel azokat a tehetséges, végzős középiskolai diákokat kívánják támogatni, akik idén első helyen jelentkeztek az SZTE valamely képzésére. A program célja, hogy a diákok számára segítse az átmenetet a középfokú- és felsőoktatás között. Az ösztöndíjat pályázat útján lehet elnyerni, a jelentkezési határidő: 2019. július 12-e.

2019. július 04.

Hatalmas színpad, nyüzsgő fiatalok és kék plasztik kártyák – ez jellemezte a július 3-i Érettségit Záró SZTE Utcabált. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak és leendő gólyáinak kulturált szórakozásáról – többek között – a Brains zenekar és a SunCity Brass gondoskodott.

2019. július 03.

A Szegedi Tudományegyetem nyolcadik alkalommal rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. Az ország egyik legrangosabb tanulmányi versenyén a diákok a tudásukról való számadás mellett szakmai programokon is részt vesznek: meghallgathatják egy Nobel-díjas tudós előadását, és a szegedi egyetem legmodernebb laborjaiban találkozhatnak az SZTE vezető kutatóival. A versenyt 2019. november 5-6-án rendezik meg, a jelentkezési határidő 2019. szeptember 15-e.

2019. június 26.

A „Te már szinte SZTE-s vagy” kezdeményezés célja, hogy azok a középiskolások, akik a továbbtanulásnál megjelölték a Szegedi Tudományegyetemet, már a nyár folyamán megismerjék az intézményt és az egyetemi életet. Az SZTE+ kártyával rengeteg kedvezményt vehetnek igénybe a diákok, akiket külön rendezvényekkel és július 3-án Brains koncerttel várnak Szegeden.

2019. június 19.

Ismét a világ vezető egyetemei közé került a Szegedi Tudományegyetem. A Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as ranglistáján az 501-510. helyen végzett az intézmény. Ez a pozíció magyarországi viszonylatban a legjobb.

2019. május 14.

Ingyenes, nyári, élményalapú és beszédközpontú nyelvi foglalkozásokat kínál a Szegedi Tudományegyetem az intézménnyel együttműködő középiskolákban tanuló diákoknak. Az angol, francia, német, olasz, spanyol nyelvű foglalkozásokra május 20-ig lehet jelentkezni.

2018. október 18.
|<(1) <(4) 5 6 [7] 

esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Horvath_FiorellaHorváth Fiorella - MK, műszaki menedzser

Főként a közösségi élet vonzott a Szegedi Tudományegyetemre. Műszaki menedzser szakon tanulok, az fogott meg benne, hogy a dolgok műszaki és a gazdasági részébe is bele tudok látni. Ráadásul nagyon jó lehetőségek vannak az egyetemen például: egy logisztikai tárgy keretében például elutazunk Brüsszelbe, hogy feltérképezzük az ottani repülőteret. Az itt tanulók valóban egy kis csapatot alkotnak. Viszonylag kevesen járunk az MK-ra a többi karhoz képest, ezért ismert mindenki mindenkit, és mindig egymás segítségére tudunk lenni. Ráadásul a diákélet is fantasztikus, csak ajánlani tudom mindenkinek.


Kovacs_Tamas_felveteliKovács Tamás - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért szeretek a Szegedi Tudományegyetemre járni, mert nagyon sok jó program van az egyetemisták számára, sok lehetőség adódik a kikapcsolódásra a kari épületek környékén is. Emellett nagyon jó a közösség is, mindenki segítőkész, barátságos. Igaz ez az oktatókra is, akik nagyon érdekes és színvonalas órákat tartanak.




További hallgatói vélemények >>>