2024. április 18., csütörtök
 
Facebook Instagram YouTube TikTok
 
 
 
 

szenvedelyunk_a_jovod_1050x1050

Három szakot hirdet Békéscsabán a Szegedi Tudományegyetem

Idén is meghirdette békéscsabai kihelyezett képzéseit a Szegedi Tudományegyetem. A Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus, a Mérnöki Kar gépészmérnöki, valamint mechatronikai mérnöki levelező tagozatos alapszakjaira 2023. február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt állók.


A Szegedi Tudományegyetem a Gál Ferenc Egyetem infrastruktúrájára építve idén is meghirdette kihelyezett békéscsabai képzéseit. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar programtervező informatikus képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek szoftver orientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési és alkalmazási tevékenységét önállóan és csoportmunkában ellátni. Az alapfokozat birtokában a programtervező informatikusok alkalmasak lesznek például vállalati információs és döntéstámogató rendszerek tervezésére és készítésére valamely korszerű modellező eszköz segítségével, valamint az informatika formális modelljeinek alkalmazására, multimédia alkalmazások tervezésére, fejlesztésére és működtetésére.


Az SZTE Mérnöki Kar 7 féléves gépészmérnök alapszakjának célja olyan mérnökök képzése, akik alkalmasak gépek és gépészeti berendezések üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák bevezetésére, illetőleg alkalmazására, a munka szervezésére és irányítására, a műszaki fejlesztés, kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú feladatainak ellátására a munkaerőpiac igényei szerint. A szintén 7 féléves mechatronikai mérnöki szak célja olyan szakemberek képzése, akik az elsajátított komplex természettudományos, elektronikai, gépészeti, informatikai és gazdasági ismeretek birtokában alkalmasak lesznek mechatronikai eszközök, berendezések felhasználásán alapuló gyártási, szerelési, minőségszabályozási folyamatok felügyeletére és irányítására, egyszerűbb mechatronikai szerkezetek tervezésére, valamint mechatronikai rendszerek üzemeltetésére és karbantartására.


A Szegedi Tudományegyetem szeptemberben induló képzéseire 2023. február 15-ig jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt állók. További információ: SZTE Felvételi 2023

Friss hírek RSS

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *

Kövess minket