SZTE_

Az SZTE-n egyszerre öt egyetem hallgatója lehetsz!

Az SZTE a „European University Alliance for Global Health - EUGLOH” elnevezésű, öt egyetemből álló európai egyetemi szövetség társalapítója. Ez a projekt számtalan lehetőséget tartogat az SZTE hallgatóinak. Ha az SZTE-re jelentkezel, te döntheted el, hogy a párizsi, a lundi, a portói vagy épp a müncheni egyetem külföldi ösztöndíjait vagy képzéseit szeretnéd igénybe venni, de kutatási projektekhez is csatlakozhatsz.

A világ legjobb egyetemeinek top 2 százalékába tartozó SZTE a Paris-Saclay Egyetemmel (Franciaország), a Lundi Egyetemmel (Svédország), a Portói Egyetemmel (Portugália) és a müncheni Ludwig Maximillian Egyetemmel (Németország) együtt adta be a European University Alliance for Global Health (EUGLOH) pályázatot, amely 3 évre nyert támogatást az Európai Egyetemi Szövetségek programban.


A szövetség 5 egyetemet, 73 kart, 210 ezer hallgatót, 23 ezer oktatót és kutatót, illetve 450 kutatóintézetet és labort fog össze. Így a EUGLOH projektnek köszönhetően az Erasmus + mobilitási programon belül az SZTE összes hallgatójának lehetősége lesz a szövetség egyetemeinek külföldi képzéseiben is részt venni, sőt ezekben az intézményekben akár diplomát is szerezni.


Az Európai Unió kiemelt célja, hogy az elkövetkező években megújítsa a felsőoktatás működési rendszerét, és újra gondolja az egyetemek fogalmát. A EUGLOH szövetség is ezért jött létre. Ha az SZTE-re jelentkezel, már tanulmányaid alatt érezni fogod ezt a változást: nemzetközi légkör, külföldi ösztöndíjak, tréningek, online tanórák és virtuális mobilitás vár.


A projekt alapja a nemzetközi szemlélet, hiszen külföldi oktatóktól tanulhatsz majd, nemzetközi versenyeken vehetsz részt, és közös kutatási projektekbe is bekapcsolódhatsz. Ezek a tapasztalatok pedig komoly munkaerőpiaci előnyt jelentenek, melyeket akár már a diákéveid alatt is kihasználhatsz.


A programban mindenkinek helye van: az SZTE minden képzése, minden hallgatója számára elérhetőek a szövetség által kínált lehetőségek. Az európai egyetemek egyikén pedig garantáltan nemzetközi környezetben tanulhatsz, megismerkedhetsz egy másik kultúrával, és rengeteg külföldi barátra tehetsz szert.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *