Felvételi 2018: ezeket kell ellenőrizni, mielőtt véglegesítitek a jelentkezést

Pár óra múlva lejár a jelentkezési határidő, viszont mielőtt véglegesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érdemes újra átnézni az összes adatot. Itt a lista, mire kell figyelni.


Első körben azt nézzétek meg, hogy a megjelölt szakok sorrendre jó-e. Természetesen lesz lehetőségetek egyszeri sorrendmódosításra, de jobb tudni, hogy minden rendben van-e a megjelölt szakokkal. Fontos, hogy azt is megnézzétek, hogy pontosan milyen képzést vettetek fel.


A következő lépés, hogy megnézzétek, minden dokumentumot feltöltöttetek-e. Ha a jelentkezésig nincs meg minden papírotok (nyelvvizsga-bizonyítvány, versenyeredmény), akkor a hiánypótlási időszakban természetesen még feltölthetitek a dokumentumokat.


Mit jelentenek a betűk?


Mielőtt leadjátok a jelentkezést, azt is nézzétek meg, hogy jól jelöltétek-e meg a szakokat. Nappali munkarendben, alap- és osztatlan szakot vettetek-e fel, adott esetben helyes mesterképzésre jelentkeztetek-e. Erről bővebben itt olvashattok.


Végül, ha mindezzel végeztetek, nézzétek meg, hogy nincs-e fizetési kötelezettségetek. Ez akkor fordulhat elő, ha háromnál több szakot jelöltetek meg. Ilyenkor szakoknként 2000-2000 forint kiegészítő díjat kell fizetnetek.


Határidő
Forrás: pixabay



Forrás: eduline.hu


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *