Szegedi Tudományegyetem Ahol tudás és szándék találkozik

Fejlesztési Projektek  --  Széchenyi 2020  --  KEHOP-5.4.1-16-2016-00311
KEHOP-5.4.1-16-2016-00311

A projekt címe: „Csak közösen sikerülhet”


kohezios_alap

 

A kedvezményezett neve: Szegedi Tudományegyetem

A projekt címe: „Csak közösen sikerülhet”

A szerződött támogatás összege: 4 871 102 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100

 A projekt tartalmának bemutatása:

A megvalósítani kívánt projekt célja legalább 500 egyetemi és városi polgár megismertetése a Szegedi Tudományegyetem energiatakarékossági, épületkorszerűsítési és megújuló energia-felhasználási eredményeivel, további célkitűzéseinek és (talán a legfontosabb) eközben szerzett tapasztalatainak bemutatása és átadása.

A projekt keretében összesen 10+3 hónapra szóló programsorozat megszervezése és lebonyolítása a cél, amelyek helyi, általános, szakma specifikus ismereteket adunk át az energiahatékonyság és megújulóenergia-felhasználás tekintetében: műszaki körbevezetések, tanácsadások, gyereknek szóló játékos programok, online felület fejlesztése okostelefonra és szakértőkkel történő konzultációs lehetőségek is szerepelnek a programpontok között.

A projekt célja, hogy az energiatakarékosság és energiahatékonyság, illetve a megújuló-energiafelhasználás területen szerzett egyetemi tapasztalatokat átadja az egyetem polgárainak, és látogatóinak egyaránt. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ infrastrukturális fejlettsége, aktív látogatószáma és az ott dolgozók jártassága a témában kiválóan alkalmassá teszi a helyszínt a projekt megvalósítására. Rövidtávú cél a régóta fennálló érdeklődés és elvárás kielégítése a központ környezettudatos működése iránt, az ehhez kötődő szakmai, üzemeltetési ismeretanyag átadása és az energiahatékonyságról, fenntartható fejlődésről és otthoni energiatakarékosságról szóló tippek, trükkök bemutatása. Hosszú távú cél pedig a környezettudatos szempontok átadása és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos ismeretanyagok beépülésének elősegítése az érdeklődők, jövőbeli döntéshozók mindennapjaiba.A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.29.

A projekt azonosítószáma: KEHOP-5.4.1-16-2016-00311