2021. január 20., szerda

Sajtóközlemények

2015. december 17.

Lezárult a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ eszközbeszerzési projektje, amely során az új helyre költöző Dialízis Központot szerelik fel a szükséges berendezésekkel, eszközökkel, és továbbfejlesztik a klinika képalkotó diagnosztikai hátterét. Dr. Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese a december 17-i projektzáró rendezvényen kiemelte: „A fejlesztés támogatja a korai felismerést és ezzel a betegségek megelőzését, a kezelés minőségének javulását, így a gyógyulási esélyek növekedését.”

2015. december 17.

A gyógyítás a betegség természetének, a panaszok okának felderítésével kezdődik, mely ma már elképzelhetetlen a korszerű diagnosztikai eszközök nélkül. A képalkotó technikáknak a diagnosztikán belül is kiemelt szerepük van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában naponta csaknem ezer vizsgálat több tízezer képe készül el. A most lezárult eszközbeszerzési projekt egyik részterülete éppen e terület fejlesztése volt.

2015. december 17.

Ma Magyarországon minden 10. ember érintett valamely vesebetegségben. E betegek életmentő kezeléséhez biztosít korszerű feltételeket a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ. A most lezárult eszközbeszerzési projektben az új helyre költöző Dialízis Központot szerelik fel teljes körűen a legmodernebb berendezésekkel és eszközökkel.

2015. december 03.

Dr. Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem közkapcsolati rektorhelyettese 2015. december 3-án sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban nagy értékű eszközbeszerzés zajlik 2015 májusától decemberig. Egyrészt az új helyre költöző Dialízis Központot szerelik fel korszerű, saját tulajdonú gépekkel, másrészt továbbfejlesztik a klinika képalkotó diagnosztikai osztályainak gépparkját és távdiagnosztikai rendszerét.