csoportkep

Sarkantyús teknőst fogadott örökbe a Szegedi Egyetemi Énekkar

Sarkantyús teknőst fogadott örökbe a Szegedi Egyetemi Énekkar

2024. április 23.
1 perc

Örökbe fogadta a Vadaspark legidősebb állatát, a közel 70 éves sarkantyús teknőst a Szegedi Egyetemi Énekkar 2024. április 18-án. Az örökbefogadói oklevelet a park igazgatója, Veprik Róbert adta át a kórus karnagyának, Száz Krisztinának.

„A jövőre centenáriumát ünneplő énekkar a Szegedi Tudományegyetem legrégebben működő öntevékeny csoportja, így esett a választás a Vadaspark legidősebb állatára, Ernőre, a sarkantyús teknősre” – mesélte el Száz Krisztina, karnagy.

A hidegre fordult idő miatt a teknős igencsak lelassult, de a kórus igyekezett kicsalogatni vackából a Tavaszi szél vizet áraszt című népdallal. Veprik Róbert igazgató elmondta, hogy Ernő a látogatók nagy a kedvence, a gyerekek kifejezetten keresik, ha nem találják szokásos helyén. A nagy lehűlés után éjszakára már zárt, meleg helyére viszik be az óriást.

karnagy_igazgatoval

Az oklevél átadása után az énekkar újabb dallal köszöntötte a teknőst: Kodály Zoltán: Cohors Generosa című művét énekelték, amit két nappal korábban, a Szegedre látogató Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóprofesszor tiszteletére, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott ünnepi ülésen adtak elő.

A Szegedi Egyetemi Énekkar ebben az évben további aktivitásokkal készül: többek között május 10-én az SZTE Füvészkertben fogadja örökbe a park legidősebb fáját, de készül virágültetéssel, jótékonysági gyűjtéssel is. Legutóbb, április 14-én az ÁGOTA Futáson vett részt a kórus néhány tagja. A jótékonysági rendezvény indulói és támogatói az állami gondoskodásban nevelt gyerekeken segítettek.

salatashallgatoteki