Szegedi Tudományegyetem  Ahol tudás és szándék találkozik

2010. március 27. 20:30-21:30 FÖLD ÓRÁJA a TIK-ben


fold_orajaA Föld Órája a WWF nemzetközi kezdeményezése, aminek célja, hogy felhívják a figyelmet az éghajlatváltozásra és annak veszélyeire. A világ legnagyobb klímavédelmi eseményén a csatlakozók vállalják, hogy március utolsó szombatján 20.30-tól egy órára lekapcsolják a világítást.

Központunk, mint a természeti és társadalmi környezet elkötelezett híve, idén is elsőként csatlakozott a FÖLD ÓRÁJA mozgalomhoz. Ezzel is szerettük volna még erőteljesebben felhívni a figyelmet a körülöttünk végbemenő eseményekre, s arra, hogy az egyes egyének mit tudunk tenni a Föld jövő generációi számára történő megóvásában.

Központunk a tavalyi évben csatlakozott első ízben a kezdeményezéshez hagyományteremtő célzattal. Ezen a napon 20.30 órától egy órára lekapcsoltuk a Központ külső világítását, a mélygarázs mozgásérzékelős világítását, és a Központ teljes gépészetét. Idén ezen túlmenően külön programmal is készültünk.

A rendezvény plakátja itt letölthető

 

tiktakA vendégeket teával, egyedi gyertyával, fáklyás hangulattal, társasjátékokkal, baráti társasággal vártuk. A „sötétség” előtt a WWF Föld Órájával kapcsolatban készült filmjeiből láthattak kedves vendégeink összeállítást, majd közös visszaszámlálás kíséretében a Központ fényei kialudtak. Ezt követte a tűzzsonglőrök látványos bemutatója, majd az SZTE-LEN zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt.

 

 

 

A rendezvényen készült képeket itt tekinthetik meg