SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2018. augusztus

Beiratkozási hét az SZTE-n
Változatos programokkal és az egyetemi szolgáltatásokat bemutató rendezvényekkel várja a tanulmányaikat szeptemberben megkezdő hallgatóit az SZTE, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Tovább >>>

A világ legjobb egyetemei között az SZTE
Nyilvánosságra hozták az Academic Ranking of World Universities 2018-as listát, ismertebb nevén az ARWU-rangsort. Idén a legjobb ezer intézmény közé került a Szegedi Tudományegyetem.

Világszenzáció az SZTE laboratóriumában is felfedezett „csipkebogyó idegsejt”
Az agykutatásban áttörést hoz a „csipkebogyó sejt”, annak az új típusú idegsejtnek a vizsgálata, amit eddig laboratóriumi kísérletben használt állatban nem figyeltek meg. A felfedezés az SZTE biológus professzora, Tamás Gábor és az Allen Agytudományi Intézet munkatársai együttműködésének eredménye. A szegedi akadémikust a tudományos szenzáció hátteréről és a kutatás folytatásáról is kérdeztük.

Pillanatfölvétel a dékánoktól – Átalakítja belső rendszerét a 90. éves SZTE JGYPK
Az új tudományos eredményeket becsatornázó, de gyakorlatorientált pedagógus- és tanárképzést tartja az SZTE JGYPK fő küldetésének az új dékán, Döbör András, de egyúttal szükségesnek tartja a „több lábon álló”, széles portfolió megtartását is. A kormányrúd mögül és a karról 2017-ben távozó Marsi Istvánt az előző dékáni ciklusról kérdeztük.

Új eszközök a Gyermekintenzív Osztályon
Több mint 4 millió forint összegben adományoztak új eszközöket az algyői „JURA” Ipari Park vállalkozói az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának.
Állami kitüntetésben részesültek az SZTE polgárai
Állami kitüntetéseket adtak át Budapesten az augusztus 20-i nemzeti ünnepen. A Szegedi Tudományegyetem öt munkatársa is elismerésben részesült.

A szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán kapott új esélyt a hallássérült kisfiú
Vörös Zsuzsanna, öttusázó olimpiai bajnok hallássérült kisfián segítettek az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika orvosai. Áron a Magyarországon elérhető legmodernebb beszédprocesszort kapta meg, így hamarosan megtanulhat beszélni is.

Pillanatfölvétel a dékánoktól – Óriási fejlesztések kapujában az SZTE Általános Orvostudományi Kar
Az SZTE Általános Orvostudományi Kar hallgatókat vonzó képessége és tudományos teljesítménye jó, de ezt fenn kell tartani – véli az új dékán, Lázár György sebész professzor. Az SZTE új vezetőit bemutató és az előző ciklusról is képet adó sorozatunkban az SZTE ÁOK prodékánját, Bari Ferenc professzort is kérdeztük.

Ösztöndíj-lehetőség frissen felvett SZTE-s gyógyszerészeknek
Újfajta ösztöndíjra jelentkezhetnek a Szegedi Tudományegyetem elsőéves gyógyszerészhallgatói. A felhívás célja, hogy támogassa azokat a hallgatókat, akik a középiskolai tanulmányaik során kimagasló tanulmányi eredményt értek el, és a végzettség megszerzését követően közforgalmú gyógyszertárban helyezkednek el. A pályázatokat 2018. szeptember 10-ig várják.
 
 
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2018
 
 
Copyright © 2018. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leiratkozás
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*