SZTEinfo Egyetemi Hírlevél

A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2018. április

Európa legjobb egyetemei között az SZTE
A Times Higher Education legfrissebb rangsorán a 18. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem. Az úgynevezett új-európai egyetemek listájára 13 ország 53 egyeteme került. Ezúttal azon országok intézményeit rangsorolta a THE, amelyek 2004 óta tagjai az EU-nak.

Tovább >>>

Több mint 7500-an jelentkeztek első helyen a Szegedi Tudományegyetemre
Országos szinten tavalyhoz képest közel 2 000-rel többen, csaknem 108 ezren jelentkeztek a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Szegedi Tudományegyetemre közel 26 ezer jelentkezés érkezett több mint 13 700 jelentkezőtől. Ebből 7507-en első helyen jelölték meg az SZTE-t.

Magasrangú kínai küldötteket fogadott a Szegedi Tudományegyetem
Az SZTE vezetése és az egyetemi tulajdonú Uni-Med Kft. a kínai Senhszi tartomány magas rangú küldöttségét fogadta 2018. április 16-án. Csongrád megye és az ázsiai óriás régiója immár 25 éves testvéri kapcsolatra tekint vissza. Új együttműködési megállapodás és szándéknyilatkozat aláírása erősíti a kooperációt.

Kormányzati támogatásból lesz a régió legmodernebb Fül-Orr-Gégészeti Klinikája a szegedi
Több mint 1 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg az SZTE fül-orr-gégészeti klinikája. Új épületszárnyat alakítanak ki, amelyben modern műtők kapnak helyet. Megújulnak a kórtermek, a szociális helyiségek, nyugat-európai színvonalú lesz az ambulancia.

Az ország legjobb általános iskolái között az SZTE gyakorló intézményei
A Szegedi Tudományegyetem gyakorló iskolái is szerepelnek az Oktatási Hivatal által összeállított kiemelkedő teljesítményű iskolák listáin. Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában és az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik a diákok szövegértési és matematikai képességeit.

„Tudósok borait” választott a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság
Borkóstolós sajtótájékoztatón mutatták be a „tudósok borait”. A Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság 2018. évi közös bormustráján 15 pincészet 40 bora versenyzett.

Az SZTE-re látogatott az indiai nagykövet
Második alkalommal látogatott a Szegedi Tudományegyetemre Rahul Chhabra, India magyarországi nagykövete. A diplomata találkozott a Szegeden tanuló indiai hallgatókkal, majd előadást tartott India és Magyarország kapcsolatáról. Az Egyetemi Tavasz programsorozathoz kapcsolódva indiai tánc és hangszeres bemutató zárta a szegedi látogatást.

Fél évszázad után kormányzati pénzből újul meg a jogi kar épülete
Több mint 650 millió forint állami támogatásból alakítják 21. századi, modern épületté a szegedi egyetem jogi karát. A Tisza Lajos körúti épületben a hallgatók számára közösségi, impozáns teret alakítanak ki az udvar befedésével. Az új tantermek fejlett digitális eszközökkel támogatják majd a minőségi oktatást. Visszaállítják az épület városképi szempontból is jelentős kupoláját.
MEFS-díjat vehetett át az SZTE Sportközpont két munkatársa és egy hallgató
Hagyomány, hogy a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség által alapított díjakat a szervezet közgyűlésén adják át. A MEFS 2018. április 19-i éves rendes közgyűlésén, a Magyar Sport Házában az egyetemi sportért dolgozók legjobbjai között az SZTE három polgárát is kitüntették.
SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság 2018
Copyright © 2018. Szegedi Tudományegyetem, Minden jog fenntartva

hírlevél leíratkozás


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*