SZTE Egyetemi hírlevél 
Nem nyílik meg a hírlevél?
Nyissa meg böngészőjében!

 

SZTEinfo Egyetemi Hírlevél
A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2015. augusztus
 

Új tanév, új kihívások a Szegedi Tudományegyetemen
Kompetencia méréssel a lemorzsolódás ellen! Ez az egyik kiemelt feladat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem új polgárai, az elsőévesek jelenlétében tartott tanévnyitó ünnepségen fogalmazott meg Szabó Gábor rektor.

 
Vezető pozícióját a pótfelvételin is megőrizte az SZTE
A felsőoktatási felvételi második körében a Szegedi Tudományegyetemre 632 fiatal jelentkezett, 492 lett gólya. Ezzel az SZTE megőrizte pozícióját: a pótfelvételin is az első legnépszerűbb vidéki képzőhely. 2015 szeptemberében összesen 6638 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a szegedi egyetemen.

 
Kiemelkedően teljesít az SZTE a világrangsorokban
Három friss világrangsorban is remekel a Szegedi Tudományegyetem. A tudományos publikációkat középpontba helyező University Ranking by Academic Performance listán a 648. helyen, a sanghaji Jiao Tong University világ top 500 egyetemét rangsoroló listáján a 401-500. pozícióban, míg a felsőoktatási intézmények internetes láthatóságát mérő Webometrics 2015-ös rangsorban a 485. az SZTE.

 
Az SZTE kutatói, oktatói részesültek állami kitüntetésben augusztus 20. alkalmából
Állami kitüntetésben részesült Szent István napja, augusztus 20. alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több polgára is.

 
Kommunikáció és interakció a fogászatban – Nemzetközi konferencia Szegeden
A kommunikáció a kulcstémája az Association for Dental Education in Europe (ADEE) nemzetközi fogorvos-képzési szervezet 2015. évi nemzetközi konferenciájának. Az SZTE Fogorvostudományi Kar által szervezett eseményen a világ csaknem 50 országából érkező mintegy 340 szakember tanácskozott az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

 
Gyógynövénykutatók nemzetközi konferenciája: szervező és szereplő az SZTE GYTK
60 országból mintegy 700 kutató 11 témakörben, 9 plenáris és 80 szekció előadáson, 600 poszteren ismertette a gyógynövény és természetes anyagkutatás legújabb eredményeit a gyógynövénykutatók 63. nemzetközi kongresszusán. A nemzetközi programot a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Farmakognózai Intézete szervezte meg a Budapest Kongresszusi Központban.

 
Piacon az SZTE GYTK és a Biomed Kft. közös étrend-kiegészítője
Növényi alapú étrend-kiegészítőt fejlesztett ki közösen a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognózai Intézete és a Biomed Kft. Az Allimed, a szív- és érrendszeri problémák megelőzését szolgálja. Az SZTE és a magyar tulajdonú családi vállalkozás együttműködése folytatódik.

 
2040 napelem 18 egyetemi épületen – még „zöldebb” az SZTE
Tovább „zöldül” a Szegedi Tudományegyetem: 18 helyszínes 2040 újabb napelemet telepítettek. Lezárult a Fotovoltaikus rendszerek kialakulása a Szegedi Tudományegyetemen elnevezésű projekt.

 
Új ágyak és életmentő eszközök a szegedi gyermekklinikán
Több mint 3,5 millió forint értékben vásároltak gyermekágyakat és életmentő felszereléseket az algyői Jura Ipari Park vállalkozói az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Gyermekintenzív Osztályának.

 
Magyarországról külföldnek – ismét Hungarológiai Nyári Egyetem az SZTE-n
Immár tizenötödik alkalommal rendezett nyári egyetemet a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieknek a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Hungarológia és Közép-Európa Tanulmányok Központja. Idén mintegy 50 diák érkezett 25 különböző országból Szegedre.

 
Középiskolásoknak hirdet Médiatúrát a Szegedi Tudományegyetem
Az SZTE Tudománykommunikációs Diáktábor folytatásaként 2015. szeptember 16-án és 25-én Médiatúrára várja a végzős középiskolásokat a szegedi egyetem. Az egynapos program a gyakorlatias újságírói és fotózási ismereteket mellett, betekintést nyújt az universitas mindennapi életébe és képzési kínálatába.

 
 
SZTE Közkapcsolati Igazgatóság 2015
 
Copyright *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
 
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*