SZTE Egyetemi hírlevél 
Nem nyílik meg a hírlevél?
Nyissa meg böngészőjében!

 

SZTEinfo Egyetemi Hírlevél
A Szegedi Tudományegyetem havi hírlevele – 2015. július
 


A világ legjobbjai között az SZTE
Ismét felkerült a Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2015-ös világrangsorára a Szegedi Tudományegyetem. A világ legjobb 1000 egyetemét rangsoroló listán a 731. az SZTE.

 
Nőtt a szegedi egyetemre felvett elsősök száma, az SZTE a legnépszerűbb vidéki képzőhely
A legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézmény a Szegedi Tudományegyetem. Idén az országban a második legtöbb, összesen 14 ezer 967 fiatal jelentkezett, 6140 elsős – a tavalyinál 39-cel több – kezdheti meg tanulmányait a szegedi egyetemen. A pótfelvételi körben további 500-600 jelentkezőt fogadhat az SZTE.

 
Landolt az első légimentő az SZTE helikopter-leszálló tornyán
Landolt az első légimentő az SZTE új klinikai tömbjében kialakított Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályhoz épített helikopter-leszálló pályára. Az SZTE heliport működésével jelentősen gyorsul és javul a súlyos sérültek, a szívinfarktusos betegek, a transzlapntációra várók egészségügyi ellátása.

 
Stratégiai megállapodást kötött az SZTE és az NI Hungary Kft.
A kutatás-fejlesztési, oktatási és pályázati együttműködések mellett közös laboratórium létrehozása is célja a szegedi Science Parkban annak a stratégiai megállapodásnak, amit a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és az NI Hungary Kft. kötött.

 
Közös kutatások és pályázatok - stratégiai megállapodást kötött az SZTE a MediKlaszterrel
Innovációs és oktatási tevékenységben, kutatás-fejlesztési programokban működik együtt a jövőben a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók „Akkreditált Innovációs” Klaszter (MediKlaszter).

 
Bővülnek az SZTE kapcsolatok a toledói egyetemmel
A Szeged és Toledo 25 éves testvérvárosi kapcsolatai szervezésében jeleskedő Elizabeth Balint, a toledói egyetemek alkotta konzorcium, a GLC projekt menedzsere által vezetett amerikai delegáció a Szegedi Tudományegyetem három fakultásán is tárgyalásokat folytatott. Így bővül az SZTE és az University of Toledo közötti kapcsolat, amelynek gyógyszerész és jogász ága már bőven termi gyümölcseit.

 
Az ebola terjedését modellezte az SZTE-matematikusok Röst Gergely vezette csoportja
A nagy riadalmat kiváltó Ebola-vírus terjedését nagy pontossággal előrejelző matematikai modellt készítettek a Szegedi Tudományegyetem kutatói. A Röst Gergely vezette csoport szerint a megelőző intézkedéseket nem szabad csökkenteni akkor sem, ha kevesebb az új fertőzés.

 
A legújabb Bolyai-ösztöndíjasok között 18 SZTE-kutató
18. esztendeje osztja ki az MTA a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat. Idén több mint 800 pályázó közül választották ki a legjobb 200 ösztöndíjast, közöttük 18 a szegedi egyetem, 3 az SZBK PhD-fokozatú kutatója.

 
Megbízásokat, kinevezéseket, kitüntetéseket adtak át a szegedi egyetemen
Átadó ünnepségnek nevezik a Szegedi Tudományegyetemen azt a különleges alkalmat, amikor vezetői megbízásokat és kinevezéseket, kitüntetéseket nyújt át a Szegedi Tudományegyetem rektora az arra érdemeseknek.

 
Makk Károly adta át az SZTE-tehetségeknek a Sófi-ösztöndíjat
Közel 1,5 millió forint ösztöndíjat osztott szét idén is a Szegedi Tudományegyetem legjobbjai között a Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány. Az ösztöndíjakat Makk Károly Kossuth-díjas rendező adta át az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar diplomaosztó ünnepségén.

 
Nyári szünet lesz a Szegedi Tudományegyetemen
A szegedi egyetem épületeinek nagy része nyáron, idén 2015. augusztus 8-23. között zárva tart. Ebben az időszakban is folyamatos és zavartalan a betegellátás a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló épületekben.SZTE Közkapcsolati Igazgatóság 2015
 
 
Copyright *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
 
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*