Bezár

IT Biztonság

itsecurity

Biztonsági irányelveink

Biztonsági irányelveink

2022. április 12.


Az Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI) nagy hangsúlyt fektet az IT biztonság megteremtésére és annak biztosítására, hiszen az az optimális szervezeti működés elengedhetetlen része. Az ehhez szükséges feltételek kialakítása az ISZI kiemelt feladatai közé tartozik, ezért igazgatóságunk célként tekint egy magas IT-biztonsági kultúra megteremtésére, illetve annak elmélyítésére.

 

Az adatbiztonság, valamint az információs rendszerek integritásának érdekében működése során az ISZI figyelembe veszi az aktuálisan hatályos Informatikai Biztonsági Szabályzat (IBSZ) vonatkozó iránymutatását, valamint együttműködik számos, az IT-biztonsággal foglalkozó szervezettel, mint például a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vagy a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség. Üzemelésünket, ennek részeként pedig az IT -biztonsággal kapcsolatos eljárásainkat szabályozza továbbá a szervezetek működéséről szóló 1/2021. (X. 27.) sz. kancellári utasítás is.

 

Szolgáltatásaink során ezen irányelvek, szabályozások, valamint partneri munkák mentén biztosítjuk a megbízható IT környezetet minden felhasználó és egység számára, hiszen az adatvédelem egyaránt a felhasználó és a szervezeti egység alapvető érdeke, és az egyik legnagyobb értéke is.

 

Az ehhez szükséges gyakorlatok tudatosításához nyújt segítséget az ISZI a témában történő edukációval, átfogó tudáselmélyítéssel, valamint számos szervezeti együttműködéssel.

Kapcsolódó hírek